Novosti Sport Događanja

Branitelj naslova je ipak bio prejak: Vrhunski susret, prepun lijepih poena i dobrih mečeva

18.03.2023. / Damir Žbulj

STK Zagreb, branitelj naslova pobjednika Kupa Hrvatske, bio je prejak suparnik za goričke stolnotenisače u dvoboju osmine finala ovosezonskog natjecanja.

Znalo se to i prije početka dvoboja u Gradskoj sportskoj dvorani, ali gledatelji su mogli uživati u sjajnim potezima...

"Nismo se predali, nego smo sve dali od sebe u jednom vrhunskom susretu, prepunom lijepih poena i dobrih mečeva. Bio je užitak igrati uz naše vjerne navijače," rekao je nakon okršaja Marko Habijanec, koji je donio jedini bod svom klubu.

Protiv Borne Peteka gubio je 0:2 u setovima, ali je tada proigrao te kao u transu došao do fantastičnog preokreta i 3:2 slavlja za izjednačenje na 1-1, nakon što je Martin Petrović u prvom meču izgubio od Luke Zlatkova (1:3).

Odličnu partiju pružio je i Karlo Javor, ali je ipak izgubio od Ivana Juzbašića (1:3).

Odlučujući bod zagrebačkom Superligašu za 4-1 pobjedu i prolazak u četvrtfinale donio je Petek, sigurnom pobjedom nad Martinom Petrovićem.

Stolnotenisači HSTK Velika Gorica sada se okreću završnici natjecanja u 1. HL Zapad, a u idućem kolu, početkom travnja, gostuju kod Duge Rese i STK Klek u Ogulinu.

Goričani su trenutno na vrhu ljestvice i imaju se pravo nadati kako će iduće sezone oni možda biti dio hrvatske Superlige. Veliki derbi sa zagrebačkim Marathonom, koji će odlučiti o prvaku, na rasporedu je 22. travnja u Gradskoj sportskoj dvorani.

 

 

Podijeli