Novosti Sport Događanja

Branko Šubić za branitelje - da se ne zaboravi: Velika Gorica je grad koji me uvijek lijepo ugosti i u kojem imam mnoštvo prijatelja

17.07.2024. / Damir Žbulj

Branko Šubić legendarni je hrvatski ultramaratonac, a u sklopu najave za svoj novi podvig stigao je na prijem i kod goričkog gradonačelnika Krešimira Ačkara, koji mu je pružio podršku i uručio prigodne poklone. 

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, Dana branitelja Grada Petrinje i Dana oslobođenja Grada Petrinje, Branko Šubić će u sedam dana pretrčati preko 300 kilometara s velikim visinskim razlikama i bit će mu to do sada fizički najzahtjevnija akcija! Dnevni prosjek dionica je 43 kilometra, a najduža će iznositi preko 51 kilometar. Akcija kreće 31. srpnja pa sve do 6. kolovoza.

To je njegovo četvrto izdanje projekta 'Branko Šubić za branitelje', čiji je glavni moto - da se ne zaboravi...

"Kao i na prethodnim akcijama, želja mi je u mjestima kroz koja prolazim posjetiti spomenike poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, te se pokloniti i zapaliti svijeće za one koji su dali svoje živote za Hrvatsku. Još od 2017. godine Velika Gorica je grad koji me uvijek lijepo ugostio, u kojem imam mnoštvo prijatelja, koji uvijek podržavaju moju akciju,” izjavio je Šubić na prijemu kod gradonačelnika Velike Gorice.

Ovaj etapni ultramaraton trčat će od Savudrije do Petrinje, a Šubić je do sada uspješno odradio tri ovakva ultramaratona. Prvi je bio od Vukovara do Petrinje u pet etapa, gdje je prešao ukupno 265 km i tako simbolično povezao dva grada stradalnika u Domovinskom ratu, drugi je bio od Knina do Petrinje u šest etapa, a treći od Dubrovnika preko Knina i Gline do Petrinje, kad je prije tri godine u 11 dana prešao čak 520 kilometara.

Osim ovih višednevnih etapnih ultramaratona, odradio je Šubić i nekoliko jednodnevnih akcija među kojima su i Maraton Ilok - Vukovara 2022. godine za Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i otkrivanja spomenika Kati Šoljić - Ruži Hrvatskoj, majci četvorice branitelja koji su nesebično položili živote za obranu grada i voljene im domovine u Gradu Vukovaru.

Gradonačelnik Ačkar mu je zaželio sreću na putu u okviru ovog hvalevrijednog projekta 'Branko Šubić za branitelje', uručio mu je prigodne poklone i na taj način pokazao kako Grad Velika Gorica uvijek podržava ovakve akcije.

 

Podijeli