Novosti Sport Događanja

Brozović nakon finala Lige prvaka odmah putuje u Rotterdam na završni turnir Lige nacija

23.05.2023. / Damir Žbulj

Nakon što s milanskim Interom 10. lipnja u Istanbulu pokuša osvojiti Ligu prvaka, Marcelo Brozović će se ekspresno priključiti hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na završnom Final 4 turniru UEFA Lige nacija.

Osvajanjem prvog mjesta u skupini s Francuskom, Danskom i Austrijom, Vatreni su po prvi puta u svojoj povijesti izborili završni turnir Lige nacija, zajedno s velikanima Nizozemskom, Italijom i Španjolskom.

Hrvatska će u polufinalu odmjeriti snage s Nizozemskom 14. lipnja u Rotterdamu, dok će drugo polufinale između Italije i Španjolske biti odigrano 15. lipnja u Enschedeu. Finale je na rasporedu 18. lipnja u Rotterdamu, a utakmica za treće mjesto igra se ranije istoga dana u Enschedeu.

Izbornik Dalić će reprezentaciju okupiti 5. lipnja u Rijeci, a 12. lipnja se putuje u Rotterdam.

"Popis pokazuje da vjerujemo provjerenom kadru - uz manje korekcije, to je lista igrača koji su osvojili brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu i oni apsolutno zaslužuju naše povjerenje u ovom trenutku. Svjesni smo da na kraju sezone postoji osjetan fizički i psihički zamor, ali pred nama je povijesna prilika osvojiti prvi trofej u povijesti naše reprezentacije te ćemo kroz ovih tjedan dana priprema pokušati maksimalno osvježiti i pripremiti ekipu kako bi završni turnir odigrala na najvišoj mogućoj razini", naglasio je izbornik Dalić, piše hns-cff.hr.

Na popisu su vratari Dominik Livaković, Ivica Ivušić i Nediljko Labrović, braniči Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo i Martin Erlić, veznjaci Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer i Luka Ivanušec te napadači Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Livaja, Petar Musa i Dion Drena Beljo. Pretpozive su dobili Josip Brekalo, Mislav Oršić, Duje Ćaleta-Car, Filip Uremović, Ivo Grbić, Nikola Moro i Matija Frigan.

Hrvatska će u Nizozemskoj imati vatrenu podršku, a znamo da će na završnici Lige nacija biti i turopoljskih navijačica i navijača!

Podijeli