Novosti Sport Događanja

Budimir: Definitivno smo razočarali sebe, a onda i ne samo ove navijače u Berlinu nego i u cijeloj Hrvatskoj

16.06.2024. / Damir Žbulj

Naš Goričanin Ante Budimir našao se u početnoj postavi na otvaranju Europskog prvenstva protiv Španjolaca, ali ovaj put Ante nije uspio poentirati, kao što je to napravio nedavno u pripremnoj pobjedi protiv Portugala ili kada je zabio ključni gol u kvalifikacijama za plasman na ovaj Euro.

Budimir je imao nekoliko dobrih situacija, a posebno ćemo žaliti za onom prilikom na drugoj stativi, kad je nedostajalo tek nekoliko centimetara da pospremi loptu u mrežu.

Vatreni protiv Španjolske nisu izgledali dobro, završilo je s uvjerljivih 3:0 [VIDEO], a nije se proslavio niti Marcelo Brozović, koji je možda ponovno pretrčao najviše u našoj reprezentaciji, ali jednostavno se uklopio u sivilo cijele ekipe.

"Težak poraz. Znali smo da će biti teško, ali ne ovako. Bili su brži i bolji od nas, agresivniji, čvršći u duelima i jednostavno su nas nadigrali i to treba priznati. Nismo uspjeli ponoviti igru protiv Portugala, da budemo bliže igračima i da ne budu toliko komotni na lopti..."

"Težak poraz, težak poraz. Možda i teži nego što su se neke stvari mogle odigrati. Mislim da smo imali i dosta dobre situacija i prvo i drugo poluvrijeme. I ta noga Perišića koja je bila unutra..."

"Jednostavno, trebao nam je taj gol, nije ušlo, a ovako treba biti iskren i reći da nije bilo dobro," otvoreno je pričao Budimir neposredno nakon poraza.

"Nema tu nikakve dvojbe, nije to bilo dobra utakmica s naše strane. Ali, kad prevrtim i to prvo poluvrijeme, udarci Broza, Kove, Krame, Lovre i moja glava. Mislim da su sve to bile dobre situacije u koje smo došli. Ali, činjenica je da su Španjolci bili bolji na lopti, da su zabili. Imali smo i u drugom poluvremenu svoju šansu, ne znam kako to nije ušlo, probali smo i mijenjati, pa taj jedanaesterac..."

"Jednostavno nije išlo..."

Hrvatska je nakon prvog kola na dnu ljestvice, a nakon što je Italija s 2:1 dobila Albaniju, sasvim je jasno što se od Dalića i njegovih izabranika očekuje u srijedu od 15 sati u Hamburgu.

"Jasno je da sada nema vremena za neko žaljenje. U srijedu je već nova utakmica i trebamo ići po pobjedu. Glavu gore, turnir je tek počeo. Svjesni smo da je ovo jedna otegotna okolnost, ali sada nas u srijedu čeka najvažnija utakmica i idemo pobijediti."

Hrvatska je imala brojnu podršku u Berlinu, ali nije bilo kutka Lijepe naše gdje se nije pratila utakmica pa tako i u Velikoj Gorici. Navijači su bili na razini, ali ovaj put nije bilo razloga za slavlje...

"Definitivno smo razočarali sebe, a onda i ne samo ove navijače u Berlinu nego i u cijeloj Hrvatskoj, sve koji nas vole i prate. Mi smo prvi najviše razočarani, poraz boli i žao nam je svih ljudi koji su nas pratili ili gledali kod kuće. Sigurno su i oni razočarani, no pokušat ćemo napraviti sve da u srijedu bude drugačije. Težak je ovo udarac za sve, ali mislim da sada nema smisla slegnuti ramenima i spustiti glavu, to nitko u svlačionici ne misli. U srijedu u Hamburgu idemo po pobjedu i dati svoj maksimum," zaključio je Budimir, koji je na travnjaku impresivnog berlinskog Olimpijskog stadiona bio do 56. minute, kad je umjesto njega ušao Ivan Perišić. 

Jutro nakon teškog poraza na neke stvari u ekipi se osvrnuo i izbornik Zlatko Dalić, između ostalog i o Petkovićevom kaznenom udarcu, a onda i o nastupu Budimira u početnoj postavi:

“To je situacija koju trebamo riješiti. Zna se da jedanaesterce pucaju Kramarić i Modrić, a oni nisu bili u igri. Pravilo je da igrač na kojem je napravljen penal to ne radi, on nije trebao pucati penal. Postoji hijerarhija u reprezentaciji, neko pravilo da se poštuju stariji igrači. Nema mjesta egu, Petković je protiv istog vratar promašio penal u Ligi nacija, nema potrebe za tim. Perišić ili Majer su trebali pucati. A situacija prije prekršaja... Kad sam pogledao snimku, morao je zabiti gol. Da, igrač ga je malo izbacio iz koraka, pa je Bruno pao, ali... Bio je prazan gol, trebao je sve napraviti da zabije gol. To je moj dojam. Vratar se bacio u drugu stranu, sve je bilo prazno, prazan gol, i da je napravio još taj dodatan napor, mogao je zabiti gol”.

“Kad izgubiš 3:0, nisi bio dobar. Svi smo se trudili, ali nismo bili kompaktni, nismo bili blizu. I nitko nije dao maksimum, loša nam je bila kompozicija, nekonkurentna. Ne mogu razumjeti da tih petnaestak minuta sve bilo sporo. Nismo napravili faul pred pedeset tisuća navijača, u velikoj mjeri to je zasluga Španjolaca, ali nismo bili pravi. Kao momčad nismo pokazali kvalitetu," pričao je Dalić o Budimiru, piše hns.team.

Izbornik je i dalje optimističan: “Zahvalio bih se i ispričao navijačima na svemu jučer. Dovesti sto tisuća navijača u Berlin je ponos. To je sjajno, žao mi je što smo ih razočarali, da nisu doživjeli bolju Hrvatsku, našu kvalitetniju utakmicu. Sjajno su krenuli s navijanjem, ali rezultat ih je razočarao, s te strane moje isprike svima njima. I onima koji nisu imali ulaznice. Hrvatska se uvijek voli, znam da nas neće ostaviti na cjedilu. Nije gotovo, glava gore. Cilj je prolazak skupine, idemo to ostvariti”.

 

(Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

 

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli