Novosti Sport Događanja

Carević na predstavljanju: Svjestan sam da nas čeka puno posla, moramo do zime biti stabilni

15.10.2024. / Damir Žbulj

Kao što se moglo i pretpostaviti, Mario Carević službeno je predstavljen kao novi trener nogometaša Gorice. Debi na klupi imat će u nedjelju na gostovanju u Varaždinu...

Carević se nedavno razišao sa Šibenikom, nakon teškog poraza od Hajduka na Poljudu, a Gorica se rastala od Rajka Vidovića, nakon što je turopoljski prvoligaš izgubio kod Lokomotive.

"Zahvaljujem predsjedniku Črnku na ukazanom povjerenju. Kada mi je predstavio dugoročni plan, odmah sam prihvatio jer mi se sviđa način na koji razmišlja. Svjestan sam da nas čeka puno posla i do zime moramo biti stabilni i skupiti što više bodova kako bismo izbjegli opasnu zonu. Vjerujem u ovu momčad i jedva čekam započeti s radom i upoznati igrače i karakterno," rekao je na predstavljanju Carević, koji je potpisao ugovor do 2026. godine.

Odmah će započeti s treninzima...

"Nećemo mi raditi revoluciju, nešto drastično mijenjati jer za tako nešto treba puno više vremena, ali najbitnije da je izvučemo maksimum iz svakog pojedinca i uklopimo to u kolektiv. Nadam se da ćemo osvajati bodove," dodao je.

Upravo je protiv njegovog bivšeg kluba Gorica upisala prvu pobjedu sezone. Drugu je ostvarila protiv Slaven Belupa, a upisana su i dva remija za ukupno osam bodova i osmo mjesto na ljestvici. Isti broj bodova imaju i Lokosi, dok Slaven Belupo na dnu ima tri manje...

"Gorica je iskoristila svoje šanse u toj utakmici, drugo poluvrijeme su se jako dobro branili i to mi se sviđa. Također, iskoristio bih priliku da se zahvalim i Rajku Vidoviću na svemu što je napravio ranije, znamo se osobno i riječ je o vrhunskoj osobi i treneru," istaknuo je 42-godišnji Carević.

Ove sezone na vrhu su se izdvojili Hajduk, Rijeka i Dinamo i to je realnost domaćeg nogometa. Ostali su svi tu negdje, Varaždin je na 12 bodova, Šibenik i Istra 1961 skupili su 11, dok je Osijek na deset bodova.

U stručni stožer Gorice dolaze i Denis Mojstrovič kao pomoćni trener te analitičar Ivan Matovina.

Carević je lani stigao na Šubićevac te je vratio klub u prvoligaško društvo. Međutim, na ovoj razini nisu bili zadovoljni njegovim radom pa se logično postavlja pitanje što s ovim kadrom može napraviti u Gorici. Radio je kao pomoćnik u stožeru Ognjena Vukojevića u U-20 reprezentaciji, bio je na klupi Rudeša, Varaždina, slovenske Krke i zadnje Šibenika.

U igračkoj karijeri ostavio je dubok trag u svom Hajduku, igrao je i za saudijski Al-Ittihad i njemački Stuttgart, belgijski Lokeren i Kotrijk, igrao je i u Izraelu, a karijeru je završio u slovenskoj Krki.

 

Podijeli