Novosti Sport Događanja

Carević nije donio 'pozitivan šok', Gorica izgubila i na petom ovosezonskom gostovanju: Nismo imali niti energije ni snage ni kvalitete za preokret

20.10.2024. / Damir Žbulj

Nije se puno toga promijenilo smjenom trenera, odlaskom Rajka Vidovića i dolaskom Marija Carevića na klupu turopoljskog prvoligaša. Ponovno je Gorica većinu dvoboja izgledala sterilno i bezopasno u napadu, a konfuzno u obrani, što je na kraju i rezultiralo 2:1 porazom u Varaždinu nakon ove reprezentativne pauze...

Gorica praktički nije postojala prvo poluvrijeme i prava je sreća da Varaždin nije imao i uvjerljiviju prednost. Banić je od samog početka zagrijao svoje dlanove solidnim obranama, ali u konačnici niti on nije tijekom cijele utakmice bio na potrebnoj razini za prvoligaški nogomet.

Domaći su poveli u 19. minuti nakon lijepe akcije i uz malo sreće, nakon što je Šego ubacio u kazneni prostor do Mamića, koji 'ostavlja' loptu za Mitrovskog, a njegov udarac bio je i silovit i precizan. Posao mu je olakšala gorička obrana, koja je zaboravila na opasnog napadača.

Uspjeli su gosti sačuvati minimalni zaostatak do poluvremena, ali niti početak nastavka nije bio obećavajući. Ponovno je Šego pokrenuo akciju, sjajno je na desnoj strani pronašao Maglicu, a njegov ubačaj ponovno stvara velike probleme obrani Gorice. Lopta praktički slučajno dolazi do Luke Mamića, koji puca snažno, ali i Banić je u ovoj situaciji mogao bolje reagirati.

Tračak nade vratio se u 55. minuti, kad su odlično kombinirali Pajaziti i Štiglec, a njegova oštra lopta na peterac pronašla je Kolara, za povratak u rezultatsku neizvjesnost. U tom trenutku teško se moglo predvidjeti kako će tih 2:1 ostati do samog kraja, ali niti su Varaždinci uspjeli prelomiti ovaj dvoboj, niti je Carevićeva momčad pokazala dovoljno da se u potpunosti vrati u ovaj susret.

Domaćima je i poništen jedan gol, nakon sjajne akcije Dabre, udarca Latkovića koji se odbio od obje vratnice i egzekucije Mitrevskog. No, pravilno je dosuđeno kako je prije dodavanja Dabri ipak lopta pobjegla preko granica igrališta.

Sve u svemu, Gorica većinu dvoboja nije bila opasna po suparnička vrata i jednostavno tako se ne mogu osvajati bodovi.

Carević je imao nekoliko problema prije početka utakmice, nije mogao računati na Pršira zbog žutih kartona, Krizmanić je cijeli tjedan bio bolestan, a Čačić, koji je trebao krenuti od prve minute, ozlijedio se na zagrijavanju pa je umjesto njega krenuo Ndockyt. Banić je bio na vratima, tri stopera bili su povratnik Steenvoorden, Maloča i Leš, na bokovima Mikanović i Štiglec, u vezi Kapulica, Pajaziti i Ndockyt, a u napadu Majstorović i Kolar. Na startu drugog dijela ušao je Dju umjesto Steenvoordena i to je donijelo vidljiv pomak, ali ulasci Skrbina i Majića nekih pola sata prije kraja te Šlogara i Gashija u samoj završnici nisu napravili neku veliku razliku.

"Čestitam Varaždinu na zasluženoj pobjedi. Bili su bolji u prvom poluvremenu, ali smo mi u drugom okrenuli ritam utakmice," prvi su dojmovi trenera Carevića nakon poraza, koji je apostrofirao bolje izdanje u nastavku susreta:

"Mislim da smo imali kontrolu, zabili smo u pravom trenutku gol, ali nismo imali niti energije ni snage ni kvalitete da bismo okrenuli utakmicu..."

"Možemo se osloniti na te pozitivne stvari iz drugog poluvremena, ali ćemo morati nadograđivati. Ne možemo istrpjeti duele, moramo dizati agresivnost, ali vjerujem da možemo u budućnosti biti konkurentni svima."

Jasno je da je problem u selekciji kadra i da ekipa nema pravi balans...

"U nogometu nitko nema vremena, moramo se prilagoditi trenutku i moramo napraviti sve da krenemo u drugom smjeru, to je jedina prava istina. Moram naglasiti kako će nam se za iduću utakmicu vratiti Pršir, koji je bio odsutan zbog tri žuta kartona, Krizmanić je bio bolestan cijeli tjedan, a prije utakmice je 'otpao' Čaić. Ali, nema alibija. Moramo ostati pozitivni, moramo uzeti sve ono dobro iz drugog poluvremena, iskorigirati loše stvari i ići dalje," istaknuo je Carević pa dodao:

"Teško je reći koji su dometi ove momčadi, ali moramo podignuti agresivnost. Jer ne možemo ući u duel, ne možemo ni napraviti faul. Imamo vrhunske playmakere, imamo igrače koji mogu nametnuti svoju igru, ali nam fali profil igrača koji dobar u destrukciji i tako onda možemo dobiti balans u momčadi."

U idućem kolu na rasporedu je domaći dvoboj s Istrom 1961, iduće nedjelje od 18.30 sati.

"Radit ćemo na tome da budemo konkretniji. Dobar je dojam bio u drugom poluvremenu, ali opet broj udaraca u gol nije bio pravi. Moramo biti bezobrazniji i konkretniji u toj zadnjoj trećini, ali radit ćemo na tome i ja sam zaista optimist..."

"Protiv Istre sam igrao nedavno sa Šibenikom. To su sve 'fizikalci', sve pršti od duela i morat ćemo se dobro pripremiti i nadam se kako ćemo im uspjeti parirati. Ponavljam, imam vjeru da ćemo izvući pozitivan rezultat," zaključio je Carević.

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli