Novosti Sport Događanja

Cedevita očekivano do pobjede u Gorici

29.10.2016. / Nefertum IT
Kontrolirana pobjeda Cedevite u 4. kolu protiv Gorice u sklopu A-1 lige nije razočarala odlično popunjene tribine Gradske sportske dvorane u Velikoj Gorici. Cedevita, kao superiornija ekipa otpočetka se tako i postavila i držala konstantu do kraja utakmice. Konačni rezultat 88:68 za Cedevitu odraz je spomenute kvalitete.

Cedevita predvođena sa „kažnjenikom“ Davidom Stocktonom (19 poena i sedam asistencija uz šut za dva 8/10 i šut za tri1/2)  i Filipom Bundovićem (20 poena, četiri skora i dvije asistencije uz šut za tricu 4/5) lako se obračunala sa domaćinom. Uz njih dvojicu istaknuli su se Marko Ramljak sa 13 poena i četiri skoka te bivši igrač Gorice Roko Rogić sa 11 poena, tri skoka i dvije asistencije.

vitamini velika.jpg

U redovima domaćina Mašan Vrbica sa 14 poena, četiri skoka i 10 asistencija je bio najdjelotvorniji gorički igrač, dok je Berin Gudić ubacio 14 poena.  

Zadovoljni Lutz

Trener gostiju Danijel Lutz mnogo je rotirao i isprobavao razne varijante te je nakon utakmice istaknuo: „Jedino što mi preostaje je da igrače pohvalim zbog napora koji su uložili. Ovo nam je četvrta utakmica u A-1 ligi i četvrti roster s kojim smo igrali“.

vitamini velika 1.jpg

Na upit o očekivanoj pobjedi Lutz naglašava da je bitno da se ne smije prije potpisati pobjeda te da se na svaku utakmicu mora ići s punom snagom. O „kažnjenim“ igračima naglašava: „Niti se radi o kažnjenim igračima, niti odbačenima, već o trenutnoj situaciji gdje im se ovim putem ukazala minutaža te je na njima da iskoriste priliku“.

Šuterski neraspoložena Gorica

Igra domaćina je bila dosta jalova, na trenutke impresionirani gostom, a na trenutke vidljivi manjak kvalitete, ali i fizičke spreme. Šut Gorice je posve stao, pri čemu je na poluvremenu izjednačeni postotak šuta Gorice za dva poena bio istovjetan šutu Cedevite za tri poena – 33,3 posto. U nastavku utakmice šutersko neraspoloženje domaćina se samo prolongiralo sa zaključnim 37 posto za dva poena i samo 19 posto za tri poena, a uz to treba istaknuti potpunu neefikasnost Marka Petrovića 1/8 za dva poena i 0/4 za tri poena.

vitamini velika 2.jpg

Sveukupna velikogorička trica bila je na skromnih 4/21. Mlaki ulasci na koš su još jasnije prikazali problematičnost šuta.
Gorica je otpočetka pa do kraja je bila konstantno u rezultatskom deficitu,  a uz neefikasnost treba pridodati katastrofalnu igru u obrani, a posebno je to  bilo vidljivo u trenutcima kad bi gosti uzeli u jednom napadu po dva-tri napadačka skoka. Cedevitini igrači su pretrčavali domaćine, a kontre su im bile sigurno rješenje za održavanje rezultatske neizvjesnosti.

vitamini velika 3.jpg

Razlika od minus 13 koševa je bila najkonstatnija u zadnjoj četvrtini, no očigledan manjak snage i koncentracije odrazio se na krajnji rezultat i velikih +20 za Cedevitu. Iako se radilo o Cedeviti i posve jednosmjernoj utakmici, trener KK Gorice Neven Nikolić na kraju utakmice  razočarano konstatira: „Ne, nisam zadovoljan uopće. Zato što se nismo apsolutno držali nikakvog dogovora. U prvom poluvremenu smo rekli da je cilj da zaustavimo tranziciju i da imamo strpljenje u napadu da pokušamo rješavati napade sa dobrim blokadama i da ne dovodimo napade u zadnjih 6-7 sekundi. I da moramo iskontrolirati defenzivni skok. Nismo uspjeli ni u jednom, drugom i trećem. Oni su napravili tu ključnu prevagu.

vitamini velika 4.jpg

Uz ovo trener Nikolić ističe da je bio lišen usluga ozlijeđenog igrača Ljube Prgometa zbog ozljede, a još su četiri igrača bila sa virozom, tako da rotacija nije mogla toliko ni doći u obzir te nadodaje: „zaslužena pobjeda Cedevite te me najviše brine što su pokazali više volje i želje u završnici utakmice“. (Danijel Jurković)



A-1 LIGA, 4. KOLO
KK GORICA – KK CEDEVITA 68:88 (15:23, 17:24, 16:14, 20:27)
KK GORICA:
Vrbica 14, Gudić 14, Cvjetičanin 11, Ušić 11, Jelenek 6, Mašić 6, Petrović 6, Osolnik, Prgomet, Turić, Šutalo, Lazić. TRENER: Neven Nikolić
KK CEDEVITA: Bundović 20, Stocton 19, Ramljak 13, Rogić 11, Lončar 9, Mikšić 6, Buljević 4, Dukan 3, Vučić 3, Bajo, Zebić. TRENER: Danijel Lutz

Podijeli