Novosti Sport Događanja

Četvorica 'otpisanih'

01.06.2020. / Damir Žbulj

Krajem svibnja, neposredno prije početka nastavka prvoligaškog natjecanja, Goricu su napustili Martin Maloča, Patrik Periša, Antonio Bakula i Igor Blagojević.

Njima je istekao važeći ugovor, a zbog pauze uzrokovane koronavirusom aktualnu sezonu neće zaključiti do kraja.

Trener Dambrauskas i klupska Uprava više ne računaju na njihove usluge, a sigurno već razmišljaju i o novim pojačanjima za iduću sezonu.

Maloča je u klub stigao prije dvije godine iz Sesveta. U dresu Gorice upisao je ukupno 30 nastupa u Prvoj HNL i dva u utakmicama Hrvatskog nogometnog kupa.

U prvoj prvoligaškoj sezoni imao je veliki doprinos u rezultatima Gorice, čak 22 puta je bio u početnoj postavi, no, ove sezone nije više bio u prvom planu, imao je i zdravstvenih problema, a posljednji je put zaigrao u pobjedi kod Rijeke na Rujevici (1:2) u rujnu prošle godine.

Gorica je na pozicijama u veznom redu dobro pokrivena i njegov odlazak sigurno neće imati velikog utjecaja na snagu momčadi.

Periša je u Gorici proveo godinu dana, stigao je kao slobodan igrač, s velikim drugoligaškim iskustvom. Debitirao je u listopadu protiv Dinama, a posljednji nastup imao je u veljači na Poljudu, u teškom porazu od Hajduka. Ukupno je ovaj nastupio u pet prvenstvenih i jednoj Kup utakmici.

Nigerijac Musa Muhammed ostao je tako jedini pravi desni branič i to je pozicija za koju klupska Uprava i sportski direktor Nikoličius moraju pronaći dodatno rješenje.

Mladi 18-godišnji ofenzivac Antonio Bakula i 19-godišnji branič Igor Blagojević nastupali su za juniorsku momčad Gorice. Bakula je ovu sezonu proveo na posudbi u Hrvatskom dragovoljcu, dok je Blagojević bio na posudbi u BSK Bijelo Brdo.

MASLOWSKI, ĆELIĆ I ČOVIĆ - OSTAJU

Michal Maslowski, Maks Juraj Ćelić i Ivan Čović bili su u istoj situaciji, ali su potpisali produljenje ugovora s Goricom do kraja sezone, do kraja srpnja.

Poljski veznjak pridružio se drugoligaškoj momčadi Gorice u rujnu 2017. godine, a ove sezone odigrao je ukupno 891. minutu, postigao dva pogotka i podijelio tri asistencije.

Vratar Čović je potpisao ugovor u veljači prošle godine, a mrežu Gorice čuvao je tri puta, u Kup utakmicama protiv Zagreba, Hajduka i Slaven Belupa.

Ćelić je u redove turopoljskog prvoligaša stigao iz Varaždina, debitirao je u 1:1 remiju protiv Inter Zaprešića u srpnju prošle godine te je do sada upisao osam prvenstvenih nastupa.

Podijeli