Novosti Sport Događanja

Chill VG najbolji u Zagrebačkoj županiji, Ivano Krusha i Karlo Lopatić brončani na prvenstvu Hrvatske u klasičnom pikadu!

04.06.2024. / Damir Žbulj

Ekipa Pikado kluba Chill VG odigrala je izvrsnu sezonu u županijskom ligaškom natjecanju u 'Steel Dartu' te se nakon titule prvaka Zagrebačke županije plasirala na državnu završnicu u klasičnom pikadu, koja se podržala u Drnišu.

Prvog dana natjecanja igrala su se dva turnira kvalifikacija, a Darko Vrbičić odigrao je sjajno te je u konkurenciji od 48 igrača završio na drugom mjestu. U glavnom dijelu pojedinačnog natjecanja ipak nije uspio proći grupnu fazu, bolji su bili Igor Knežević i Marko Janjić. Na kraju, titulu prvaka je u velikom finalu osvojio Mario Čegir, ispred Ivanka Radovca, a zanimljivo je kako su obojica nastup u završnici izborili također kroz kvalifikacije!

Čegir je i aktualni prvak Hrvatske u elektroničkom pikadu, a u dramatičnoj borbi za zlato nadoknadio je veliki zaostatak te je preokretom stigao do 8:7 slavlja! Mario je tako napravio zaista nezaboravan pothvat, s osvajanjem titula prvaka Hrvatske i u elektroničkom i u klasičnom pikadu.

"Prema svemu viđenome možemo reći kako je ovaj pokušaj popularizacije klasičnog pikada preko županijskih Saveza i više nego uspješan, jer za razliku od prijašnjih godina ove godine nismo imali niti jedno odustajanje na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, a nastupilo je svih 48 prijavljenih igrača. U ekipnom dijelu natjecanja imali samo jedno odustajanje i to opravdano, ali je i to mjesto odmah popunjeno na vrijeme pa je sudjelovalo maksimalnih 26 ekipa," pohvalili su se iz Hrvatskog pikado saveza pa dodali:

"U konkurenciji 48 igrača iz cijele Hrvatske mogli smo gledati stvarno kvalitetan pikado i borbu do posljednje strelice za titulu prvaka Hrvatske. Igrači su bili podijeljeni u 16 skupina po tri igrača, nakon čega su dvojica iz svake grupe prošli u 'knockout' fazu, među Top 32. U osmini finala dogodila su se prva veća iznenađenja te su svoj nastup ove godine već tada završili branitelj naslova Ivica Cavrić, kao i treći i četvrti s prošlogodišnjeg prvenstva Hrvatske u klasičnom pikadu, Neven Rešetar i Alan Ljubić."

U konkurenciji parova istaknuli su se 'Chillovci' Ivano Krusha i Karlo Lopatić, koji su u konkurenciji 48 parova završili na trećoj poziciji te su oko vrata stavili brončanu medalju na ovom petom izdanju pojedinačnog prvenstvu Hrvatske u klasičnom pikadu!

Par Krusha/Lopatić nekako je stalno prolazio 'ispod radara', u šesnaestini finala pobijedili su kombinaciju A.Ljubić/Vrbičić, zatim u osmini finala Dunkić/Žugaj, pa u četvrtfinalu Kontak/Paternost. Preko para Buha/Lagator u polufinalu ipak nisu mogli te su izgubili 2:5. U drugom polufinalu su Cavrić/Janjiću s 5:1 bili bolji od Milanović/Čerina, a na kraju su Ivica Cavrić i Marko Janjić osvojili titulu prvaka Hrvatske u parovima. 

Krusha i Lopatić su za broncu dobili par Milanović/Čerina s 5:3.

U ekipnom dijelu natjecanja PK Chill VG je bio u skupini s PK Dinamo i PK Petrinia te su dečki kao prvi u skupini prošli u eliminacijsku fazu. Prvo su s 5:4 izbacili PK Pulona’s Pub Zaprešić, no, u četvrtfinalu su nažalost ispali od PK Darts Point Team Ban te su na kraju zauzeli peto mjesto.

Karlo Lopatić je u konačnici zaslužio i MVP titulu 'Steel Dart' Županijske lige s 41 pobjedom i tek šest poraza u cijeloj sezoni.

 

Galerija slika

Chill VG najbolji u Zagrebačkoj županiji, Ivano Krusha i Karlo Lopatić brončani na prvenstvu Hrvatske u klasičnom pikadu! Chill VG najbolji u Zagrebačkoj županiji, Ivano Krusha i Karlo Lopatić brončani na prvenstvu Hrvatske u klasičnom pikadu! Chill VG najbolji u Zagrebačkoj županiji, Ivano Krusha i Karlo Lopatić brončani na prvenstvu Hrvatske u klasičnom pikadu!

Podijeli