°C 3

Coca- Cola Cup 2019.: Najveći malonogometni turnir ponovno stiže u Goricu

18.04.2019.

Petar Brnada

Nakon velikog i svečanog otvorenja te prvog kvalifikacijskog turnira ovogodišnjeg Coca-Cola Cupa Zagrebačke županije koji su održani u Rugvici, velika karavana nogometnih turnira u županiji sada se nastavlja i u Samoboru, Ivanić-gradu, Svetom Ivanu Zelini i Dugom Selu, ali i u našem gradu.

Podsjetimo, riječ je o najvećem turniru u malom nogometu koji se već šestu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će čak 100 gradova i mjesta u Hrvatskoj i 21 županiji.

Coca- Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima  razigravat će se od siječnja do svibnja nakon čega će uslijediti županijska finala, a ukupno će sudjelovati više od 3.000 ekipa.

Kvalifikacijski turnir Coca-Cola Cupa u Gorici će se održati u petak, 26. travnja, a odigrat će se na igralištu OŠ Nikole Hribara s početkom u 9 sati.

Prijave su moguće do termina natjecanja u pojedinom gradu na: http://prijava.igremladih.org ili direktno kod koordinatora natjecanja. Ekipe će se moći prijaviti i na sam dan natjecanja na lokaciji turnira. Prijave na turnir su besplatne i moguće su za 2 dobne kategorije: U-15 (2004. godište i mlađi) i U-18 (2001. godište i mlađi). Svaka ekipa može sudjelovati maksimalno s 10 igrača i voditeljem (odrasla osoba).

Detaljan raspored natjecanja i kontakt osobu možete pronaći OVDJE.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 22. godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.