Novosti Sport Događanja

Čolina i Špikić predvode 'Mlade Vatrene' u Grčkoj: Bit ćemo rastrčani i agresivni

13.10.2020. / Damir Žbulj

Mlada hrvatska U-21 nogometna reprezentacija u utorak od 16 sati na gostovanju kod Grčke igra jednu od ključnih utakmica u borbi za plasman na Europsko prvenstvu, a važnu ulogu u ekipi pod vodstvom Igora Bišćana imaju i dvojica Velikogoričana, Dario Špikić i David Čolina.

Prije nekoliko dana Hrvatska je 'odradila lakši trening' protiv San Marina, a u 10:0 pobjedu Špikić je ugradio svoj prvijenac. Početkom rujna u Varaždinu je u 5:0 slavlju nad Grcima upisao asistenciju...

"Tek sam se u rujnu priključio momčadi, no kvaliteta se vidi i mislim da možemo do prolaza. Mnoge igrače znam iz omladinskog pogona, znam kakvi su i lakše se uklopiti na treningu i utakmici. Cijela momčad diše pozitivno, i igrači i stručni stožer, sve je baš savršeno", naglasio je ofenzivac Gorice.

"Nama je veliki motiv što moramo pobijediti u sve tri preostale kvalifikacijske utakmice. Vjerujemo u sebe i idemo utakmicu po utakmicu. Međutim, na svakoj se utakmici možemo okliznuti, stoga moramo biti na sto posto. Sve je na nama, smatramo da smo bolji od ostalih, i tako ćemo se i postaviti," naglasio je Špikić.

POBIJEDITI SVE DO KRAJA...

Čolina je standardni prvotimac Hajduka, a svoje mjesto 'zacementirao' je u 'Mladim Vatrenima'.

"San Marino nije mjerilo i treba pokazati pravo lice protiv Grčke. Svi su nam se rezultati poklopili, sada je na nama pobijediti sve suparnike do kraja i proći na Europsko prvenstvo. Najbolje je ovisiti sam o sebi", rekao je u najavi.

"U Varaždinu smo protiv Grčke odigrali jednu od najboljih utakmica u kvalifikacijama i nadam se da možemo ponoviti pobjedu jer smo po svemu kvalitetniji i bolji. Postavit će se defenzivno, bit će teška i tvrda utakmica, ali pokušat ćemo probiti taj blok. Od Hrvatske se može očekivati da bude rastrčana i agresivna momčad," piše hns-cff.hr.

Među izabranicima Igora Bišćana, koji je također obiteljski vezan uz Veliku Goricu, vlada zajedništvo, kako na terenu, tako i izvan njega, bez obzira na različite puteve klupskih karijera.

"Imamo veliku kvalitetu mladih igrača, s većinom sam već igrao u Dinamu i mlađim reprezentativnim kategorijama, svi se poznajemo i to je odlično. Izdvojio bih Moru, Sosu, Gvardiola, makar je neosporno da su svi kvalitetni. Nema pravila što se inozemnih transfera tiče, nekima se to pokaže bolje, nekima lošije, a uvijek je zahtjevno prilagoditi se na život i okolnosti u inozemstvu", zaključio je Čolina.

Svoje prve minute za U-21 reprezentaciju je prošli tjedan upisao i Krešimir Krizmanić, još jedan talentirani velikogorički mladi nogometaš, koji čeka svoju priliku. 

Samo će pobjednik skupine izboriti izravan plasman na U-21 Euro, a trenutno je s utakmicom više od svih konkurenata i 15 bodova vodeća Češka, koja u utorak igra kod Litve. Škotska ima bod manje i lagano gostovanje kod San Marina. Hrvatska i Grčka imaju identičan bodovni učinak, ali naša mlada reprezentacija je bolja u međusobnom ogledu.

Dvoboj u Patrasu možete pratiti u izravnom prijenosu na HNTV-u. 

UEFA U-21 EURO, kvalifikacije, Grupa 4:
1. Češka 8 +13 15
2. Škotska 7 +5 14
3. Hrvatska 7 +22 13
4. Grčka 7 +1 13
5. Litva 7 -1 7
6. San Marino 8 -40 0

(Foto: HNS)

Podijeli