Novosti Sport Događanja

Črnko dobio jednoglasnu potporu skupštinara: Uzroke loših rezultata ne smijemo tražiti sa strane, već sami u sebi

19.11.2022. / Damir Žbulj

Na velikogoričkom Gradskom stadionu održana je izborna sjednica Skupštine HNK Gorica, na kojoj je ponovno jednoglasno novi predsjednički mandat dobio Nenad Črnko.

Skupštini je nazočilo 29 od 37 članova, na dnevnom redu bili su "financijski plan i program rada za 2023. godinu, rasprava o prijedlogu programa rada i financijskog plana za 2023. i usvajanja istog, izmjene i dopune Statuta, prijedlog kandidata i izbor predsjednika Kluba, predsjednika i dopredsjednika Skupštine te tajnika kluba, a svi prijedlozi su usvojeni jednoglasno."

"Najveći prihodi u 2023. godini planirani su u području izlaznih transfera kao redovni novčani tijek realiziranih i fakturiranih transfera u 2022. godini, a daljnji transferi će uvelike ovisiti o sportskoj politici Kluba, odnosno uspješnosti seniorske momčadi u natjecanju SuperSport HNL. Naravno, primarni cilj Kluba je svakako očuvanje statusa prvoligaša i kvalitete seniorske momčadi jer se time ostvaruju i pretpostavke za još veće buduće prihode," poruka je iz HNK Gorica.

 

"Rekli smo da je prošla sezona za HNK Goricu jedna od najuspješnijih sa sportskog aspekta, a ako se baziramo samo na seniore onda je 2022. godina jedna od najneuspješnijih u povijesti Gorice. Možemo tražiti objektivne i subjektivne okolnosti, da smo bili oštećeni, da smo gubili u posljednjim sekundama, ali uzroke loših rezultata ne smijemo tražiti sa strane već sami u sebi. Jedino se kroz promjenu mentaliteta unutar stožera i momčadi možemo na proljeće vratiti na pozitivan put," istaknuo je Črnko.

Predsjednik Skupštine ponovno je Renato Ivanuš, dopredsjednik je Damir Šimunić, dok je tajnica HNK Gorica Željka Makek. Uz dosadašnjih 15 članova Izvršnog odbora, novim članovima potvrđeni su Tomislav Prahir i Marko Stepanić.

"Klub ima potporu Grada i bitno je da Gorica nastavi na tragu dosadašnjih uspješnih rezultata u svim područjima djelovanja," poručio je zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Neven Karas.

 

Podijeli