Novosti Sport Događanja

Cundeković branio protiv Nizozemaca na U-17 Europskom prvenstvu, Krešimir Krizmanić dobio poziv za U-20 reprezentaciju

25.05.2023. / Damir Žbulj

Mladi i talentirani vratar kadetske momčadi HNK Gorica, Josip Cundeković, dobio je priliku zaigrati za U-17 hrvatsku reprezentaciju u posljednjem dvoboju na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Mađarskoj.

U prva dva dvoboja u skupini branio je Jan Hlapčić iz Osijeka, no, u susretu s vršnjacima iz Nizozemske izbornik Robert Jarni odlučio se za promjenu u početnoj postavi i Cundeković je stao među vratnice.

Okršaj je na kraju završio bez pobjednika, Cundeković je kapitulirao početkom nastavka, nakon pogreške kod istrčavanja, ali je Puljić u 66. minuti zabio za konačnih 1:1 [VIDEO].

Nakon tijesnih poraza od Engleske i Švicarske i remija s Nizozemcima Hrvatska je osvojila treće mjesto u skupini D.

"Kao i u prve dvije utakmice, imali smo više šansi, ali broji se samo kada lopta uđe u vrata. Znali smo kako Nizozemska igra, imali smo odlične protunapade, ali nažalost nismo bili precizni poput drugih. Morali smo danas rotirati, ali sve je prošlo jako dobro. Među ovim momcima moraju se vidjeti stav i razmišljanje, nadam se da će svi naći svoj put. Sada slijedi nova generacija, koja također ima mnogo potencijala, a vrijeme će pokazati. Na momcima je da rade, a bez želje i volje za radom nema ničega," poručio je nakon ispadanja s Europskog prvenstva izbornik Jarni.

Na adresu HNK Gorica ovih su dana stigli i reprezentativni pozivi za našeg Velikogoričanina Krešimira Krizmanića te Josipa Mitrovića i Kristiana Fućka iz HNK Gorica.

Krizmanić i Mitrović bit će dio U-20 selekcije, koja će u lipnju odigrati prijateljske utakmice protiv Kine i selekcije 'Utakmice života'.

Fućak će s U-23 reprezentacijom 8. lipnja u Mattersburgu igrati protiv Katra.

Galerija slika

Cundeković branio protiv Nizozemaca na U-17 Europskom prvenstvu, Krešimir Krizmanić dobio poziv za U-20 reprezentaciju Cundeković branio protiv Nizozemaca na U-17 Europskom prvenstvu, Krešimir Krizmanić dobio poziv za U-20 reprezentaciju Cundeković branio protiv Nizozemaca na U-17 Europskom prvenstvu, Krešimir Krizmanić dobio poziv za U-20 reprezentaciju

Podijeli