Novosti Sport Događanja

Dambrauskas: Baš se radujemo dvoboju sa Šibenikom, podsjećaju me malo na Goricu od prije dvije sezone

20.11.2020. / Damir Žbulj

Preduga 34 dana prošlo je od posljednje prvenstven utakmice i onog nesretnog poraza od Dinama na Maksimiru. Bila je tada Gorica bez Kristijana Lovrića, koronavirus je polako ušao u svlačionicu i malo tko je mogao u tom trenutku pretpostaviti kako će se ova pauza protegnuti na dugih pet tjedana.

Stiglo je i reprezentativno okupljanje, Valdas Dambrauskas nastavio je s treninzima, njegova momčad odigrala je i dvije prijateljske utakmice, ali ništa ne može zamijeniti onu draž natjecanja.

Sad je napokon i tome došao kraj i Goričani će od 19.05 sati na Šubićevcu pokušati ponovno uhvatiti dobar ritam, kakav su imali i prije svih ovih nedaća koje su ih zadesile.

"Najvažnije je da ćemo igrati utakmicu i samo se nadam kako se u posljednji trenutak neće ništa dogoditi što će nas zaustaviti u tome."

"Spremni smo, uzbuđeni i napokon možemo raditi ono što volimo," posebno je naglasio litavski strateg.

"Usred sezone pauza od mjesec dana je izuzetno neobična. Prije početka ove sezone imali smo dva tjedna, a sad smo imali pet tjedana treninga. Teško je bilo bez utakmica, teško je bilo organizirati i prijateljske utakmice, jer druge ekipe ili igraju ili su u izolaciji."

"Uzbuđen sam, baš kao i moji igrači i zaista smo stvarno sretni što ćemo opet igrati," pojasnio je Dambrauskas.

Gorica je u pripremnom dvoboj s Interom izgledala jako dobro i ostvarila je visoku pobjedu, ali je protiv Kustošije, još jednog drugoligaša, upisala 2:3 poraz.

Naravno, nije igrala u najjačem sastavu, no, bilo je to dobro upozorenje...

"Ne znam u kakvom smo stanju, trenirali smo dobro, radili smo na nekim detaljima, ali bilo je teško i planirati, jer niti u jednom trenutku nismo sa sigurnošću znali koliko će se igrača pojaviti na treningu. Nije bilo lako. Čak i nakon reprezentativne pauze nije lako ponovno uhvatiti ritam i ovako dugo razdoblje sigurno mora imati utjecaja. Ne znam još točno kakvog..."

"Iskreno, nije me niti briga. Što ćemo više igrati to ćemo se brže vratiti u formu, igrati bolje i bolje. Ovu prvu utakmicu moramo 'preživjeti', odigrati što bolje možemo u ovom trenutku, ali kako će to izgledati vidjet ćemo tek nakon susreta."

Špikić, Krizmanić i Mitrović bili su proteklih desetak dana na okupljanju U-21 reprezentacije, Doka je debitirao za Albaniju u Ligi nacija i tek je u četvrtak stigao u Veliku Goricu.

Kalik će propustiti gostovanje u Šibeniku zbog žutih kartona, a nekolicina igrača ima manje probleme s ozljedama. Sve u svemu, situacija nije zabrinjavajuća i Dambrauskas će na raspolaganju imati snažnu momčad.

"Igrač se teško mogu oporaviti u tako kratkom vremenu. Naši mladi reprezentativci sigurno će osjećati posljedice, ali svi smo mi profesionalci. Imamo širok kadar i svi su mi na raspolaganju. Nekolicina je upitna, ali radujemo se dvoboju sa Šibenikom, makar imali i samo 11 zdravih igrača."

Šibenčani su se ove sezone vratili u prvoligaško društvo, u posljednje vrijeme prikazali su neke fantastične partije, a uspjeli su dobiti i Hajduk i Rijeku.

"Svi klubovi koji uđu u viši rang igraju bez straha, s puno uzbuđenja. Podsjećaju me malo na Goricu od prije dvije sezone. Šibenik je također ekipa koja igra na protunapade, to im donosi rezultat i samopouzdanje."

"Opasni su, u prvom našem međusobnom okršaju vodili smo 3:0, ali su nam uspjeli zabiti dva gola. Vidjeli smo koliko mogu biti opasni i ta naša razmišljanja su oni potvrdili i kasnijim rezultatima, kad su dobili Rijeku, Hajduk i druge momčadi. Vjerujemo u našu snagu, u našu pripremu i bez obzira što su pred nama neke prepreke, od virusa pa do ove duge pauze, znamo kako dugoročno možemo napraviti dobar posao, Moramo se samo koncentrirati više na sebe nego na naše protivnike. jer, ako budemo igrali dobro i ako budemo ispunjavali zadatke koje smo se dogovorili u našem planu utakmice, bit će sve dobro," zaključio je trener turopoljskog prvoligaša, koji ove sezone ima visoke ambicije.

U petak još od 17 sati Lokomotiva dočekuje Varaždin, u subotu se igra veliki derbi Osijeka i Dinama u Gradskom vrtu, a Hajduk gostuje u Koprivnici kod Slaven Belupa. Susret u Puli je odgođen zbog koronavirusa u ekipi Rijeke.

Bez obzira na to što je odigrala tek osam utakmica, Gorica je na sjajnom trećem mjestu ljestvice sa 16 osvojenih bodova, četiri manje od Osijeka i deset od Dinama, no, obje ekipe imaju i dva nastupa više. Goričane čeka naporan ritam, jer moraju nadoknaditi propušteno...

Već u ponedjeljak na Gradski stadion stiže Varaždin, iduće subote na rasporedu je i domaći dvoboj s Lokomotivom, slijedi gostovanje kod Istre 1961 (5. prosinca) pa domaći okršaj s Osijekom (12. prosinca) i dvoboj osmine finala Kupa s Lokomotivom na Gradskom stadionu (16. prosinca). Ako sve bude prema planu i programu, jesenski dio sezone Gorica će zaključiti na Poljudu kod Hajduka 20. prosinca.

 

Podijeli