Novosti Sport Događanja

Dambrauskas: Krivim sebe, imali smo sreće što nismo gubili i većom razlikom

20.07.2020. / Damir Žbulj

Valdas Dambrauskas nije mogao biti previše zadovoljan remijem kod Lokomotive. U prvom poluvremenu ekipa mu je izgledala poprilično slabo, dok je u nastavku Gorica ipak pružila bolju partiju, stigla do izjednačenja te propustila još nekoliko dobrih prilika...

No, imali su i Lokosi svoje izgledne prigode i na kraju je moglo pasti puno više golova, na obje strane travnjaka u Kranjčevićevoj.

"Bili smo blizu pobjedi, ali smo mogli lako i izgubiti. Remi je na kraju možda i najpravedniji ishod. Nije mi se nimalo sviđalo kako smo igrali prvo poluvrijeme, ali to je razumljivo, kraj je sezone, imali smo dosta problema u sastavljanju momčadi. Mlađi igrači i oni koji nisu baš igrali ove sezone trebali su vrijeme da uđu u utakmicu..."

"Za prvo poluvrijeme krivim sebe, jer nisam pronašao pravu energiju u ekipi, nismo pokazali onu igru koju smo očekivali. Imali smo sreće što nismo gubili i većom razlikom," naglasio je Dambrauskas.

-->> Gorica se probudila u nastavku, Mudrinski zabio za bod

U početnoj postavi priliku su dobili stoperi Krešimir Krizmanić i Nasiru Moro te veznjak Gojko Gadže, dok je u nastavku zaigrao i Dario Špikić, što je sve u sklopu priprema za novu sezonu.

"No, u drugom poluvremenu bila je to ipak drugačija priča, pronašli smo rješenja, promijenili smo formaciju. Lokomotiva nije imala sreće što nije zabila drugi gol, međutim, poslije toga smo bili sve snažniji i snažniji. Stigli smo do izjednačenja, imali smo još prilika, imali su i oni pa je utakmica mogla otići na bilo koju stranu."

"Za gledatelje je ovo bio odličan dvoboj, s puno šansi i emocija, ali treneri ne mogu biti zadovoljni, jer uvijek žele imati utakmicu pod kontrolom," dodao je litavski strateg.

RANIJE NA GODIŠNJI

Musa Muhammed, Matthew Steenvoorden i Joey Suk pobrinuli su se da u Kranjčevićevoj poberu javnu opomenu i zbog tri žuta kartona propuste zadnji ovosezonski dvoboj i ranije odu na godišnji odmor.

Dambrauskas će imati ponovno prostora za eksperimentiranje s početnim sastavom: "Uvijek vjerujem da igrače koje imama na raspolaganju mogu nadomjestiti izostanke. Ne mislim kako je to veliki problem. Imali smo prije utakmice nekoliko briga s ozljedama, ali sad imamo nekoliko dana za oporavak i mislim kako ćemo utakmicu protiv Slaven Belupa iskoristiti kao pripremu za novu sezonu. Tko god bude na travnjaku imat ćemo samo jednu misao - pobijediti!"

Posljednja utakmica ove turbulentne sezone, koju će turopoljski prvoligaš završiti na šestoj poziciji, bit će u petak od 21.05 sati na Gradskom stadionu protiv Slaven Belupa. U petak još Dinamo dočekuje Varaždin (18.55 sati), dok će se u subotu voditi velika borba za drugu poziciju i plasman u kvalifikacije Lige prvaka. Osijek i Lokomotiva u Gradskom vrtu od 21.05 sati imaju izravni okršaj, dok će Rijeka na Rujevici u istom terminu dočekati Prelecovu Istru 1961 i vrebati svoju priliku. U rezultatski nevažnom dvoboju Hajduk od 18.55 sati igra u Zaprešiću kod već otpisanog Intera.

Ivan Prelec će s Puljanima početkom idućeg mjeseca igrati dodatne kvalifikacije za ostanak u prvoligaškom društvu, 2. kolovoza kod Orijenta i tri dana kasnije uzvrat na Aldo Drosini.


HT Prva liga:
1. Dinamo 35 +40 77
2. Osijek 35 +19 62
3. Lokomotiva 35 +18 62
4. Rijeka 35 +14 61
5. Hajduk 35 +16 57
6. HNK Gorica 35 -4 48
7. Slaven Belupo 35 -17 38
8. Varaždin 35 -19 36
9. Istra 1961 35 -30 25
10. Inter-Zaprešić 35 -37 17

 

 (Foto: HNK Gorica)

Podijeli