Novosti Sport Događanja

Debi novog trenera u Varaždinu: Teško je očekivati neke velike promjene

29.03.2024. / Damir Žbulj

Nakon reprezentativne pauze vraća nam se i domaći prvoligaški nogomet, a Goricu u subotu od 14.50 sati očekuje gostovanje u Varaždinu. Bit će to i službeni debi novog trenera Rajka Vidovića...

"Prvi dojmovi su jako dobri Ova dva tjedna smo se malo bolje upoznali. Vidi se da je igračima falilo sigurnosti, da se izgubilo samopouzdanja, ali nije niti čudo kad smo imali takav niz. Nadam se da ćemo već kod Varaždina potvrditi bod iz Pule i da ćemo se vratiti na pravi put," istaknuo je u najavi strateg G turopoljskog prvoligaša i dodao:

"Dosta dobro poznam igrače Gorice, radili smo deset dana jako i dobro, igrači su vrhunski odradili svaki trening, u utakmici protiv Maribora dali smo svima priliku, vidjeli smo tko što može i samo se potvrdilo ono što sam znao. Uvjeren sam da možemo ponoviti kvalitetnu utakmicu i u Varaždinu!"

Bit će zanimljivo vidjeti kakve će promjene novi trener donijeti, hoće li netko ostati bez mjesta u početnoj postavi i hoće li dobiti priliku netko iz drugog plana.

Valentino Majstorović se vratio još u Puli te će i sada konkurirati za utakmicu, međutim, Ndockyta i Vujnovića sigurno još nema. Vidović je najavio kako će ova dvojica biti u kadru za idući dvoboj.

Gorica je trenutno na šestoj poziciji s 31 osvojenim bodom, jednim više od Varaždina, koji ima i susret manje, onaj s Dinamom. Istra je na 28 bodova, Slaven Belupo na 27, a na dnu je davno otpisani Rudeš sa samo sedam bodova te jednom, jedinom ovosezonskom pobjedom, onom protiv Gorice. Turopoljski prvoligaš je u proteklih 12 prvenstvenih utakmica upisao tek pobjedu protiv Slaven Belupa.

"Svaku utakmicu, kao sportaši, želimo pobijediti. Idemo u goste jako dobroj ekipi, koja je u dobrom ritmu. Dobili su u Osijeku, remizirali su doma s Istrom..."

"Dobri su, ali ja vjerujem u svoje dečke, u svoju momčad. Pokazali smo i mi kod Istre da smo dobri, da se vratilo samopouzdanje i vjerujem da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu u Varaždinu," naglasio je Vidović pa se osvrnuo i na svog prethodnika:

"Ova momčad je igrala fantastičan nogomet, napadački, pobjeđivali su velike ekipe poput Dinama, Hajduka ili Osijeka. Dečki nisu zaboravili igrati i ovo što sam vidio u ova dva tjedna i ono što sam vidio s Istrom daje mi vjeru da smo na dobrom putu. Vjerujem da ćemo se pravim pristupom vratiti na pravi put. Čeka nas u Varaždinu izuzetno dobra momčad, a u razgovoru s igračima vidio sam da su oni nas u Velikoj Gorici dobili 31 i ovo nam je prilika da se revanširamo. Sve ćemo učiniti da napravimo pozitivan rezultat..."

U preostalih devet kola Vidović će vjerojatno razmišljati i o idućoj sezoni...

"Teško je očekivati neke velike promjene, nakon ovih deset dana. Volim igrati visoki presing i da ne dozvolimo protivniku da puno igra. Imamo takve igrače. Volim da smo blizu protivničkog 16-erca, htio bih da zabijemo gol više od protivnika. Teško da smo to u ovih desetak dana promijenili, ali ono što je moj cilj je da na prvom mjestu vratimo vjeru igračima, da se stabiliziramo, da budemo čvrsti, kompaktni, da nema lakih golova i onda ćemo ići stepenicu po stepenicu da dođemo do onoga što ja želim u konačnici," zaključio je novi trener Gorice.

Na otvaranju 28. kola, na Veliki petak, Istra i Lokomotiva odigrali su 0:0, a Osijek je s 1:0 slavio u Koprivnici.

Na Veliku subotu će još Rijeka gostovati kod Rudeša, a od 19.30 sati igra se najveći derbi Hajduka i Dinama na Poljudu!

 

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli