Novosti Sport Događanja

Derbi s Dinamom: Ne bojimo se, najgora stvar u nogometu je strah!

17.10.2020. / Damir Žbulj

Nastavak domaćeg prvenstva nakon reprezentativne pauze nije mogao nogometašima Gorice donijeti veći izazov i bolju utakmicu.

Bit će to okršaj bodovno poravnatih suparnika, prvog i drugog na ljestvici, istinski nogometni derbi u pravom smislu te riječi, što je nedavno bilo nezamislivo.

Istina, Dinamo ima susret manje, tek treba odigrati derbi s Rijekom, ali pobjednik ovog subotnjeg dvoboja na Maksimiru od 15 sati preuzet će vrh ljestvice...

Za Goricu bi to bio povijesni uspjeh!

"Stanje u momčadi je dobro, ali tek su nam se u petak priključili Albi Doka i Golubickas, koji su bili s albanskom i litavskom reprezentacijom. Dio ekipe se pripremao za Dinamo, ali dio će imati samo jedan trening...

"Moramo se nositi s tim, ali smo u dobrom stanju i 'gladni' smo dobrog rezultata. S uzbuđenjem čekamo dvoboj," rekao je u najavi trener Dambrauskas!

Gorica još u službenoj utakmici nije dobila Dinamo, ali je nedavno u pripremnom dvoboju za nastavak prošle sezone ipak slavila na Maksimiru.

"Ljestvica je u ovom trenutku jako relativna. Teško se može razmišljati o okršaju prvog i drugo na ljestvici, jer je iza nas tek sedam odigranih utakmica. Trebamo gledati prema naprijed. Ne smijmo gledati svoju vrijednost prema trenutnoj poziciji na tablici, nego će se to vidjeti u našoj izvedbi na terenu. Znamo da, bez obzira na dosadašnje rezultate, imao puno toga za ispraviti i puno prostora za napredak. Čak i u utakmicama koje smo dobili ne možemo biti zadovoljni igrom koju smo pružili. Rezultati su mogli biti drugačiji i bit će drugačiji, ako ne budemo unaprijedili neke stvari, pogotovo u obrani," istaknuo je litavski strateg.

U posljednjem međusobnom okršaju na Gradskom stadionu završilo je bez pobjednika, ali i postignutih golova.

"Nadam se kako ćemo protiv Dinama vidjeti Goricu koja ne radi previše pogrešaka i koja protivniku ništa ne poklanja besplatno. Mislim da su derbiji okršaji gradskih rivala, možda Dinama i Lokomotive, a mi smo iz Velike Gorice ne iz Zagreba. No, uzbuđeni smo zbog utakmice na Maksimiru, svi igrači i cijeli stručni stožer, ali zato jer imamo ambicije, želimo odmjeriti snage s najboljima i ovo će biti savršena prilika. Igramo protiv najbolje hrvatske ekipe, aktualnog prvaka i lidera. Ovo će biti jako lijepi izazov."

Dambrauskas tvrdi kako je njegova momčad spremna i kako nema straha...

"Respektiramo svakog njihovog igrača, trenera, njihove navijače i cijelu povijest. Ali, najgora stvar u nogometu je strah. Ne bojimo se, vjerujemo u sebe i svoje mogućnosti, vjerujemo u proces, a ja osobno vjerujem u svakog igrača kojeg imam u momčadi. Nema tu straha, ovo je za nas veliki izazov, okršaj s Dinamom je najbolja prilika da vidimo gdje smo u odnosu na one najbolje!"

"U nogometu nema poraza, nego postoji samo lekcija koju možeš naučiti iz svake utakmice. Bez obzira na rezultat vjerujem kako ćemo nešto naučiti iz ovog okršaja, vidjet ćemo i naše pozitivne i naše negativne strane. Jedva čekamo početak," poruka je za kraj!

LOVRIĆ? NISMO RAZMIŠLJALI O NJEMU

Goričanima je ovo idealan trenutak za gostovanje kod Dinama, kojem je velik broj reprezentativaca bio u akciji proteklih desetak dana, a idući tjedan hrvatskog prvaka čeka prva utakmica Europske lige s Feyenoordom i sigurno će barem malo razmišljati i o tom susretu.

"Gorici treba čestitati na sjajnim rezultatima, stvorili su respektabilan klub. Čeka nas derbi, radi se o dobroj, tvrdoj momčadi koja je stalno na granici žutoga kartona, agresivni su, kompaktni... Očekujemo tešku utakmicu. Oni su bili u nešto boljoj situaciji s obzirom na izostanke zbog reprezentacije. Mi smo jedan dio priprema u ovih 14 dana imali devetoricu, a potom desetoricu igrača. Nismo imali optimalne pripreme, ali svaka takva pauza nosi isto. Bitno je da su se svi vratili zdravi i u dobrom raspoloženju," poručio je u najavi trener i sportski direktor Dinama Zoran Mamić pa odgovorio na pitanje tko će biti Dinamov najveći protukandidat u lovu na naslov prvaka:

"Uvijek je to otprilike isto iako treba reći da Osijek u trenerskom i igračkom smislu posjeduje jedan od najkvalitetnijih kadrova u Hrvatskoj. Ne treba zaboraviti ni Goricu, Hajduk, Rijeku... Bit će puno dobrih i kvalitetnih utakmica, ali ja sam siguran da će Dinamo biti prvak kao što je, uostalom, bio i svih ovih godina osim one jedne nakon mog odlaska."

Mamić je posebno naglasio kako nije bilo razgovora o dovođenju Kristijana Lovrića ovog prijelaznog roka u Dinamo: "Lovrić? Nismo razmišljali o njemu."

Najbolji Kikijev odgovor bio bi pobjednički pogodak na Maksimiru ove subote. Možda bi onda počeli razmišljati o njemu!

 

Podijeli