Novosti Sport Događanja

Dino Bošnjak na Hanžeku ispisao povijest

30.08.2017. / Sportska redakcija

Zagreb je jučer bio središte svjetske atletike jer na 67. izdanju Hanžekovićeva memorijala sudjelovalo je sedam aktualnih svjetskih prvaka, šest olimpijskih pobjednika i četiri osvajača Dijamantne lige. Naši aduti bile su Sandra Perković koja je hicem od 70 postavila novi rekord mitinga, te Sara Kolak koja je u bacanju koplja zauzela drugo mjesto.

Nekako u sjeni tih rezultata prošao je nastup Dine Bošnjaka koji je po prvi puta nastupio na ovom mitingu. U utrci na 3 000 metara zauzeo je deseto mjesto, no važnije od rezultata bilo je istrčano vrijeme. Istrčavši dionicu u vremenu od 7:57 Dino je postao tek peti Hrvat koji je išao ispod osam minuta.

-To nam je bila prva jaka utrka ove godine. Ni sam nije znao što može. Da je bio malo hrabriji tko zna, no nije mu za zamjeriti. Vjerujte bit će on još brži, samo neka ga zdravlje posluži- rekao nam je Dinin trener i otac, Damir.

Istrčavši ovakvu utrku Bošnjak junior otvori si je vrata za nastupe na sljedećim utrkama ovakvog ranga, a do tada će nizati pobjede na stazama diljem Hrvatske.

-Sada nas očekuju neke utrkice na kojima ćemo tražiti rušenje rekorda. Bude li ga zdravlje poslužilo trčat će na Prvenstvu Hrvatske na 10 000 metara, te kros. Bude li na Velesajmu uređena atletska dvorana, onda ćemo se pripremati i za dvoranske utrke- o bližim planovima će Damir Bošnjak, kojem je bilo jako drago što Dinin nastup nije ostao nezabilježen.

Podijeli