Novosti Sport Događanja

Divovi preuzeli vrh, turnir Breške lige u nedjelju na Pokupskom

13.07.2020. / Damir Žbulj

Nakon subotnjeg potopa u Lučelnici u nedjelju je Donji Hruševec zasjao okupan suncem. Domaćin je na Krpičinom gruntu bilo Strezojevo, koje je na idealan način zaključilo osmo kolo...

-->> Potop u Lučelnici nije zaustavio Brešku ligu, nastavlja se uzbudljiva borba za vrh

U posljednjoj utakmici dana Strezojevo je s 2:0 uspjelo svladati favorizirani Dubranec i tako pred svojim navijačima doći do prve ovosezonske pobjede kojom su pobjegli s dna ljestvice! Marko Jelekovac i Mihael Vranešić bili su strijelci, no, titulu igrača utakmice ponio je Josip Muža, koji je stao među vratnice Strezojeva i odlično obavio posao u ovoj sjajnoj i uzbudljivoj utakmici.

Gornja Opatija je protiv Markuševca odigrala 'tek' 2:2 (Klasnić, Brajković / Cerovski, Bartolović), što je omogućilo ekipi iz Velike Bune da 2:1 pobjedom nad Gornjim Hruševcem preuzme vrh ljestvice. Matko Đurašin i Tomislav Huđber osigurali su im veliko slavlje.

Donji Hruševec opravdao je ulogu favorita protiv Pokupskog, Zvonimir Matušin, Hrvoje Kolarić, Ivan Ilijević i Nikola Kuzmić bili su strijelci u sigurnoj 4:1 pobjedi.

Kravarsko je s uvjerljivih 5:1 deklasiralo Hotnju, a mrežu su tresli Matija Zagorac, Franjo Sovina, Luka Povoljnjak, Ivan Zagorac i Josip Domitrović.

Lijevi Štefanki su s minimalnih 1:0 svladali Kozjaču, a čovjek odluke bio je Benjamin Pirša. Opatija i Šiljakovina odigrali su bez pobjednika 1:1, a pogotke su postigli Stjepan Poturica i Josip Rak. Neodlučeno je bilo i u susretu Novog Brda i Lučelnice, no, mreže se nisu tresle.

Velika Buna na vrhu ima 20 bodova, jedina je neporažena ekipa sa šest pobjeda i dva remija. Gornja Opatija zaostaje tek jedan bod, Donji Hruševec ima dva manje, dok je Kravarsko na polovici sezone na četvrtom mjestu sa 17 bodova...

U subotu se na Kravarskom od 15 sati igra deveto kolo, dok će u nedjelju 19. srpnja Pokupsko biti domaćin 'turnira Malonogometne lige Vukomeričke gorice', Kup natjecanja za koje su već izvučeni parovi i raspored.

U osmini finala sastaju se Gornji Hruševec i Novo Brdo, Opatija i Donji Hruševec, Kozjača i Gornja Opatija, Lučelnica i Pokupsko, Markuševec i Velika Buna, Šiljakovina i Strezojevo, Kravarsko i Hotnja te Lijevi Štefanki i Dubranec.

Akcija u nedjelju počinje u 11 sati, a veliko finale na programu je u 19 sati.

Podijeli