Novosti Sport Događanja

Djevojke na pripremama hrvatske reprezentacije, Karate klub Velika Gorica najuspješniji u Županiji

06.12.2023. / Damir Žbulj

Intenzivan je završetak ove godine i za Karate klub Velika Gorica, koji je sa svojim najmlađim nadama briljirao na prvenstvu Zagrebačke županije, dok su malo 'starije' djevojke bile na reprezentativnim pripremama uoči velikog i jakog turnira u Veneciji.

Ema Jukić, Matea Kordić, Katja Braica, Ema Filković i Lucija Kirinić bile su u međimurskom Svetom Martinu na okupljanju kadetske i juniorske reprezentacije, gdje su se pripremale i 'brusile formu' za nastup na Youth League turniru u Veneciji, na kojem će sudjelovati više od četiri tisuće natjecateljica i natjecatelja iz 81 zemlje.

"Youth League je inače serija najjačih turnira u svijetu za uzrast kadeta, juniora i U21, a ovaj u Veneciji je uvjerljivo najmasovniji, jer prosječno po kategoriji nastupa preko 80 natjecatelja. U Veneciju krećemo u četvrtak u ranim jutarnjim satima, a nastupit ćemo tamo sa šest natjecatelja u uzrastima kadetkinja, kadeta i juniorki," javio nam je čelnik i trener Goran Živković.

Pohvalio nam se i nastupom na prvenstvu Zagrebačke županije za mlađe dobne kategorije: "Sudjelovalo je deset klubova s ukupno 253 natjecatelja. Karatisti i karatistice Velike Gorice su sudjelovali s 39 natjecatelja u čak 50 kategorija te se možemo pohvaliti da smo najuspješniji klub u borbama prema ukupnom poretku klubova. Osvojili smo čak 45 medalja, od čega 15 zlata, 12 srebra i 18 bronci!"

"Jako smo sretni za naše najmlađe, od kojih je njih deset nastupilo prvi put. Pokazali su kako su spremni za natjecateljski karate i da će uskoro ostvarivati zapažene rezultate," zaključio je Živković.

Zlatni su u Ivaniću bili Luka Jukić, Vito Hulina, Petar Tibor, Mihael Kaurić, Gabrijel Zagorac, Ema Saletović, Tara Popovčić, Katarina Gordić, Noel Jeromić, Luka Lukačić, Nikola Huzjak, Vito Hulina, Luka Lukačić, Nikola Huzjak i Mia Čunčić. Srebro su oko vrata stavili Petar Buhin, Gabriel Gvozdenović, Petar Krešimir Krmpotić,
Borna Miletović, Leon Pogledić, Ita Noršić, Nika Budinski, Nika Mirosavljević, Noel Jeromić, Petar Tibor, Nika Budinski i Nika Mirosavljević, a brončani su bili Domagoj Kolak, Luka Radić, Jan Batinjan, Mihael Medvedec, Mihael Kaurić, Gabriel Kaurić, Jakov Balen, Vito Miletović, Domagoj Čale, Leon Trbuščić, Robert Obrazović,
Marina Čale, Mia Čunčić, Ena Lukačić, Mihael Medvedec, Petar Krešimir Krmpotić, Ema Saletović i Ana Raguž.

Galerija slika

Djevojke na pripremama hrvatske reprezentacije, Karate klub Velika Gorica najuspješniji u Županiji Djevojke na pripremama hrvatske reprezentacije, Karate klub Velika Gorica najuspješniji u Županiji Djevojke na pripremama hrvatske reprezentacije, Karate klub Velika Gorica najuspješniji u Županiji Djevojke na pripremama hrvatske reprezentacije, Karate klub Velika Gorica najuspješniji u Županiji Djevojke na pripremama hrvatske reprezentacije, Karate klub Velika Gorica najuspješniji u Županiji Djevojke na pripremama hrvatske reprezentacije, Karate klub Velika Gorica najuspješniji u Županiji

Podijeli