Novosti Sport Događanja

Domaći parket i dalje neosvojiv

05.12.2016. / Nefertum IT
Rukometaši Gorice za poraz na domaćem parketu ne znaju već više od godinu dana. Posljednji koji su odnijeli puni plijen iz Velike Gorice bili su rukometaši Varaždina 1930 koji su u Srednjoškolskoj dvorani slavili 28. studenog 2015. godine. Od tada pa sve do danas Goričani su negostoljubivi domaćini, tek pokoja momčad kući je odnijela po bod. Te sreće u posljednjem kolu prvog dijela sezone nisu bili igrači Metalca koji su morali potpisati kapitulaciju nakon poraza od 31:27.

metalac velika.jpg

-Znali smo i prije ove utakmice da će biti teško, jer oni znaju igrati rukomet. U drugom dijelu malo su pali snagom, no mi se nismo smjeli dovesti u egal utakmicu, jer četrdeset minuta se igralo u egalu, a znam da mi to možemo puno kvalitetnije riješiti- o utakmici će trener Gorice Hrvoje Pekera.

Ćavar i Bura za nove bodove

Početak je krenuo s obostranim tehničkim greškama, tako da je nakon prvih deset minuta rezultat bio 3:2 za Goricu koja je nakon toga u narednih deset minuta hvatala rezultatsku prednost gostiju koji su posljednje vodstvo na utakmici imali u 19. minuti (7:8). Iako su domaći igrači stekli i četiri pogotka viška, na odmor se otišlo u egalu (13:13), da bi u nastavku ipak sve stvari sjele na svoje mjesto.

metalac velika 3.jpg

Nervozu gostiju koja je rezultirala isključenjima rukometaši Gorice znali su kapitalizirati te su od 35. (16:15) do 41. minute serijom 5:1 (21:16) učinili ključan korak prema pobjedi. Rasla je nakon toga domaća prednost u nekoliko navrata i do najvećih plus sedam, da bi gosti u završnici utakmice ipak uspjeli ublažiti poraz.

metalac velika 1.jpg

Šesti na polusezoni

Na zimsku stanku Goričani odlaze sa šeste pozicije i jedanaest osvojenih bodova. U deset odigranih utakmica igrači trenera Pekere upisali su četiri pobjede, te po tri poraza i remija.

-Ovo je čak i više od očekivanog. Jedanaest bodova je dovoljno za mirnu zimu, jer imamo solidan raspored za drugi dio prvenstva gdje imamo jednu utakmicu više doma. Mi ćemo pokušati skupiti što više bodova prije onih završnica- o polusezoni će trener Pekera.

metalac velika 2.jpg

metalac velika 4.jpg

metalac velika 5.jpg

metalac velika 6.jpg

PREMIJER LIGA, 10. KOLO
HRK GORICA – RK METALAC 31:27 (13:13)
HRK GORICA:
Lončar, Ceković 4, Borić, Ferenčina 3, Barišić, Krstanović, matić 2, Nedić, M. Dijanić, Vladušić 1, J. Dijanić, Ćavar 8, Sladoljev 11 obrana, Goršeta, Bura 8, Buhiniček 1.
RK METALAC: Jugović 1 obrana, Vukšić, Potnar 1, Boras, Jurakić, Ivanković 1, Svalina 6, Antolković, Raič 5, Martinović 8 obrana, Katinić 3, Ezgeta 6, Bešlić 5.

Podijeli