Novosti Sport Događanja

Drašković: Fuji ovisi o donatorima, a ekipa iz Futsal Dinama nas je posebno razveselila

03.12.2019. / Damir Žbulj

Judo klub osoba s invaliditetom Fuji bit će poseban gost Futsal Dinama u subotu 7. prosinca u KC Dražen Petrović.

Na rasporedu je veliki derbi 1. HMNL sa Splitom, a utakmica je humanitarnog karaktera u sklopu akcije Sveti Nikola u plavoj Ciboni.

-->> Sveti Nikola u plavoj Ciboni: Futsal Dinamo igra i za Fuji

Cilj je priključiti članove udruga u sportski spektakl koji će zbog svoje atraktivnosti, jer ovo je prva utakmica Futsal Dinama u Draženovom domu nakon gotovo pet godina i to protiv najvećeg rivala, biti medijski jako dobro popraćen i, prije svega, omogućiti članovima udruga zabavu i nezaboravno iskustvo u predbožićno vrijeme.

Plavi Sveti Nikola u Ciboni će udrugama podijeliti različite pakete, a Futsal Dinamo će svakoj udruzi donirati i određeni novčani iznos.

Uz Fujievce, gosti će biti udruge Klub roditelja nedonoščadi Palčići, 'Sveti Vinko Paulski' iz Vukovara“, 'Jedni za druge' te udruga 'Down sindrom centar Pula'.

Judo klub osoba s invaliditetom Fuji osnovan je u kolovozu 2012. godine i prvi je takav registrirani klub u Hrvatskoj. U radu kluba sudjeluje oko 40 djece i mladih s cerebralnom paralizom, Down sindromom, intelektualnim teškoćama, motoričkim teškoćama, poremećajima autističnog spektra...

"Jako smo sretni što smo ove godine dio Svetog Nikole u plavoj Ciboni i jedva čekamo svjedočiti spektaklu u subotu 7. prosinca! S obzirom na to da su sve aktivnosti koje provodimo (treninzi, izleti, druženja, odlasci u kazališta, razne radionice) kao i kompletna oprema, za naše članove besplatni, jednostavno ovisimo o donatorima. Ekipa iz Futsal Dinama time nas je više razveselila kada nas je uključila u ovakav jedinstven događaj. Zanimljiva je i činjenica da od osnutka kluba Fuji ima najveću podršku od malonogometaša", poručila je Marina Drašković, osnivačica Fujija, koja je zbog svojeg rada 2017. dobila nagradu Ponos Hrvatske.

Želja Futsal Dinama je okupiti spomenute udruge na jednom mjestu, omogućiti im sudjelovanje u velikom sportskom događaju, u ovo osjetljivo, predbožićno vrijeme dodatno ih približiti javnosti i omogućiti im nezaboravno iskustvo koje će pamtiti cijeli život.

Dakako, javljeno nam je kako će u Cibonu stići i Plavi Sveti Nikola koji je svakoj udruzi omogućio prigodne poklone...

Program u Ciboni počinje u 18 sati utakmicom između mladih Vukovaraca (HNK Radnički i HNK Mitnica) i polaznika Dinamove škole futsala, a veliki derbi seniorske ekipe sa Splitom zakazan je za 20 sati.

Ulaznice za prvenstvenu utakmicu humanitarnog karaktera mogu se kupiti u Ilici 37, u svim Vivas Barovima te u sustavu Entrio.hr.

Podijeli