Novosti Sport Događanja

Dva regionalna suparnika u okršaju hrvatskog prvenstva: Nadam se da će svi biti spremni

22.10.2021. / Damir Žbulj

Gorica i Adria Oil Škrljevo ove su sezone i regionalni suparnici u Alpe Adria Cupu, a u hrvatskom prvenstvu su u prvih šest kola ostvarili identičan učinak od četiri pobjede i dva poraza.

Bit će to u subotu u Gradskoj sportskoj dvorani od 17 sati jedan pravi košarkaški okršaj, koji će se moći pogledati i na HTV2.

"Škrljevo je dobro ukomponirana momčad. Momčad koja ima po dva igrača na svakoj poziciji, odlično su krenuli u ovu sezonu. Barnjak i Marinelli na bekovskim pozicijama rade kreaciju za suigrače i poene za sebe. Na poziciji centra imaju Adwaya, koji se predstavio u jako dobrom svjetlu sa svojim igrama na početku sezone. Međutim mi igramo na domaćem parketu. Napravit ćemo u petak zadnji završni trening s taktičkim detaljima pred utakmicu. Nadam se da ćemo odigrati dobro i da će svi igrači biti spremni za utakmicu nakon sitnih ozljeda zadnjih dana," naglasio je strateg Bikova Josip Sesar.

Davor Konjević proveo je dio svoje karijere u Škrljevu: "Škrljevo igra dobro ove sezone, imaju sjajnu timsku igru pod vodstvom dugogodišnjeg trenera Rajkovića i pogodili su s igračima koje su doveli pogotovo dolaskom Paola Marinellija pred početak prvenstva. Mi smo digli formu u zadnje vrijeme, dobro treniramo i igramo puno bolje, te je ovo je utakmica u kojoj moramo pokazati da smo ekipa koja zaslužuje biti odmah uz bok našim ABA ligašima. Ukoliko nastavimo igrati kao u zadnje vrijeme naša pobjeda ne smije dolaziti u pitanje. Očekuje nas težak posao, ali smatram da imamo širi i kvalitetniji igrački kadar te da ćemo doći do novih bodova koji nam puno znače za nastavak natjecanja."

Igrači Gorice nadaju se podršci navijača, ulaz na tribinu je besplatan, ali gledatelji moraju imati EU digitalnu kovid potvrdu.

U petak sedmo kolo otvaraju Cibona i Cedevita Junior, u subotu još Zadar gostuje na Baldekinu, a Sonik Puntamika dočekuje Zabok, dok će u nedjelju na parket Vrijednosnice i Split te Alkar i Dubrava Furnir.

 

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli