Novosti Sport Događanja

Dvoboj olimpijskih pobjednika Giovanniju Cernogorzu

21.03.2017. / Sportska redakcija

Streljana u Lukavcu za vikend je bila poprište pozivnog turnira za sastav reprezentacije koju ove godine očekuje Europsko prvenstvo u Bakuu te Svjetsko prvenstvo u Moskvi. Streljačku elitu predvodili su olimpijski pobjednici, Giovanni Cernogoraz te Josip Glasnović, a opravdani su izostali jedino Gordovci, Marko Germin i Kristijan Kancelar koji su u isto vrijeme nastupali na Svjetskom kupu u Acapulcu.

Posebno zanimljivo bilo je nadmetanje u seniorskoj konkurenciji gdje za jedno reprezentativno mjesto konkurira podosta strijelaca, jer teško je zamislivo da olimpijci Josip Glasnović i Giovanni Cernogoraz neće predvoditi reprezentaciju do novih uspjeha. Upravo je Giovanni Cernogoraz imao najbolji rezultat u kvalifikacijama (117 od 125 pogođenih meta), da bi u finalnom nadmetanju šestorice najboljih uz dozu sreće otišao do kraja.

-Rezultat je bio dobar. Cilj mi je bio da puknem normu za Europsko prvenstvo što sam i napravio- o nastupu će Giovanni Cernogoraz.

Protivnik u finalu bio mu je olimpijski pobjednik iz Rija, Josip Glasnović poslije zanimljive borbe u kojoj su nakon četiri serije od po pet meta otpali Ante Glasnović, Tihomir Marijančić, Ivan Sušnić i Saša Sedmak.

-Možda je sada malo napornije jer imamo više meta za ispucati, no ovo je pravilo više korektno jer sada bi barem nešto znači rezultat iz kvalifikacija, dok je on prije bio u potpunosti nevažan- o novim pravilima će Cernogoraz.

Nova su pravila iskušali i juniori gdje je najbolji bio mladi strijelac Turopolja,  Ivan Karabalić (SK Turopolje) koji je u finalnom nadmetanju bio precizniji od Josipa Pavoševića, koji je osvajanjem drugog mjesta barem na trenutak ispravio loš rezultat iz osnovnog meča, dok je treći bio Josip Kalisar iz Gorda.

Pobjedu u ženskoj konkurenciji odnijela je Una Sedmak koja od ove sezone nastupa za Streljački klub Plemenitaš te je njeno odličje prvo osvojeno za ovaj novoosnovani klub iz Lukavca.

REZULTATI
SENIORI: 1.Giovanni Cernogoraz (SK Gusar), 2. Josip Glasnović (SK GAJ), 3. Saša Sedmak (SK Plemenitaš), 4. Ivan Sušnić (SK Novi Zagreb), 5. Tihomir Marijančić (SK Podravina), 6. Ante Glasnović (SK GAJ)
JUNIORI: 1.Ivan Karabalić (SK Turopolje), 2. Josip Pavošević (SK Metak Osijek), 3. Josip Kalisar (SD Gord), 4. Matija Kečkeš (SK Turopolje), 5. Patrik Kauzlarić (SK Fazan Topolje)
ŽENE: 1. Una Kovačić (SK Plemenitaš), 2. Ana Baban (SK Osijek 1784)


Galerija slika

Dvoboj olimpijskih pobjednika Giovanniju Cernogorzu Dvoboj olimpijskih pobjednika Giovanniju Cernogorzu Dvoboj olimpijskih pobjednika Giovanniju Cernogorzu Dvoboj olimpijskih pobjednika Giovanniju Cernogorzu Dvoboj olimpijskih pobjednika Giovanniju Cernogorzu Dvoboj olimpijskih pobjednika Giovanniju Cernogorzu Dvoboj olimpijskih pobjednika Giovanniju Cernogorzu Dvoboj olimpijskih pobjednika Giovanniju Cernogorzu Dvoboj olimpijskih pobjednika Giovanniju Cernogorzu Dvoboj olimpijskih pobjednika Giovanniju Cernogorzu Dvoboj olimpijskih pobjednika Giovanniju Cernogorzu Dvoboj olimpijskih pobjednika Giovanniju Cernogorzu Dvoboj olimpijskih pobjednika Giovanniju Cernogorzu Dvoboj olimpijskih pobjednika Giovanniju Cernogorzu

Podijeli