Novosti Sport Događanja

Dvoboj visokih tenzija: Naučili smo svoju lekciju iz prve utakmice s Hajdukom

30.10.2019. / Damir Žbulj

Bliži se veliki dvoboj Gorice i Hajduka u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa. Bez obzira na loše vremenske uvjete i termin odigravanja utakmice očekuje se kako će Goričani i svi turopoljski ljubitelji nogometa podržati Jakirovićevu momčad prema još jednom povijesnom rezultatu...

Pobjeda na Rujevici prije nekoliko dana bila je odlična najava svih izazova, okršaja sa Splićanima u Kupu i prvenstvenog susreta u subotu između istih suparnika.

"Odigrali smo dobru utakmicu na Rujevici, pogotovo to mogu reći sada s odmakom kad sam i pogledao snimku. Igrali smo baš po mome guštu, kako bih volio da moja momčad izgleda. Žao mi je što nismo prije riješili utakmicu u svoju koristi, jer sam poludio kad smo primili gol. Rijeka je tada živnula, imala dvije lijepe šanse, ali na kraju nam se vratilo i uspjeli smo pobijediti i uzeti tri važna bod," istaknuo je još jednom trener Jakirović pa dodao:

"Kao igrač sam se već nalazio u sličnoj situaciji, ali će mi kao treneru ovo biti jedno novo iskustvo. Imamo dovoljno igrača koji mogu odgovoriti na zahtjeve ovih utakmica s Hajdukom. Bit će to energetski zahtjevno, ali imam plan za koji vjerujem da će biti dobar. Ne tajimo ništa, želimo i u Kupu proći dalje pa ako je moguće i tako izboriti Europu. Nadam se da ćemo biti na visokoj razini i da ćemo pružiti dobru partiju!"

-->> Zwole ima Hajduk na nišanu: Igram za momčad, ali naravno da su golovi važni

Goricu očekuje težak ispit, a svi još uvijek dobro pamte poraz s Poljuda u kolovozu...

"Hajduk je bolji nego što je bio prošle sezone. To je jasno kao dan. Kup je specifično natjecanje, igra se samo jedna utakmica, sve je moguće, nemate pravo na kiks ili na loš dan. Moramo biti koncentrirani, jer Hajduk se s pravom nada da može do titule ove sezone."

"Ne smijemo se uloviti u zamku. Ovo su utakmice koje nose visoke tenzije, obje ekipe žele pobjedu, obje ekipe igraju čvrsto i agresivno i ne smijemo si dozvoliti neku nervozu. Možemo se mi pripremiti na sve, ali tijekom utakmice puno toga ovisi o trenutku, kako se stvari odvijaju na terenu."

"Mislim da smo naučili svoju lekciju iz te utakmice s Hajdukom, mislim da smo dosta napredovali od tada i vjerujem kako imamo dosta samopouzdanja i kako su dečki svjesni svoje vrijednosti, što pokazuju iz utakmice u utakmicu. Kad kažem da sam zadovoljan s partijama protiv Osijeka i Dinama, kad smo izgubili, možda me netko 'krivo' shvaća, ali na kraju je ipak rezultat to mjerilo, što se najbolje vidjelo u Rijeci..."

"No, kad u kontinuitetu igrate tako dobro, nemoguće da izostane rezultat. Volio bih da nastavimo u tom smjeru," poručio je Jakir, koji je nedavno položio posljednji ispit na putu prema UEFA Pro trenerskoj diplomi.

Uspjeh u Kupu protiv Hajduka donio bi mu puno zadovoljstva...

"Naravno da bi uspjeh u Kupu bi još jedan korak naprijed u mojoj karijeri. Svaku iduću utakmicu želimo pobijediti i stvarno se iskreno nadam kako će to biti i sada tako. Već smo pokazali kako možemo igrati s Hajdukom. Sve smo pobijedili osim Dinama, ali doći će i taj dan. Treba dati sve od sebe, ne razmišljamo o suboti. Fokusirani smo i probat ćemo izbaciti Hajduk."

-->> Burić hvali Goricu i Jakirovića: Baš su neugodni, ali jedanaesterce nismo vježbali

Uz podršku s tribina sve bi trebalo biti lakše...

"U Rijeci sam vidio koliko sve ovo znači našim navijačima. Sreli smo ih u Ravnoj Gori i svi su se željeli slikati, pozdraviti nas, rukovati se i to je znak da smo puno napravili. Ne sumnjam da će i Gradskom stadionu biti puno gledatelja, da će nas bodriti, a mi ćemo im znati uzvratiti na najbolji mogući način," zaključio je Jakirović.

Podijeli