Novosti Sport Događanja

Dvorneković upozorava: Odradili smo do sada odličan posao, ali ne smijemo niti u jednom trenutku pomisliti da je gotovo

03.04.2021. / Damir Žbulj

Matija Dvorneković zbog žutih kartona neće biti na raspolaganju treneru Siniši Oreščaninu za veliki dvoboj s Rijekom na Gradskom stadionu, ali se nada kako će u subotu od 20 sati Gorica još jednom pokazati zašto na trećoj poziciji ima devet bodova više od Riječana i zašto od njih nije izgubila nevjerojatnih 980 dana, još od prvoligaškog debija 28. srpnja 2018. godine.

"Atmosfera je dobra i svi željno iščekujemo nastavak prvenstva, posljednjih deset kola i poluzavršnicu Kupa. U protekla dva mjeseca smo stvarno ostvarili jako dobre rezultate i odličan posao."

"Ali, ne smijemo niti u jednom trenutku pomisliti da je to gotovo, pravi posao je tek pred nama! Protiv Rijeke trebamo ostvariti što bolji rezultat, kako bismo nastavili u istom tonu," upozorio je Dvorneković.

Pod vodstvom Gorana Tomića Rijeka se vratila na pobjedničke staze...

"Mislim da smo u zadnjih par kola vidjeli drugačiju Rijeku, promijenili su sustav, imaju drugačiji stil. Bit će potpuno drukčija utakmica nego sve ove prijašnje. Može se reći kako nam Rijeka 'leži', ali to ne smije ništa značiti. Moramo se postaviti kao da prvi puta igramo protiv njih. Što je i stvarno tako, jer imaju novog trenera," dodao je Ninja.

Nakon uvodnog poraza, nogometaši Gorice su u preostalih devet međusobnih okršaja s Rijekom ostvarili čak sedam slavlja i dva remije. No, trener Tomić je za kormilom Lokomotive često znao 'zapapriti' Goričanima. Bit će ovo izuzetno zanimljiv okršaj, a gosti imaju imperativ pobjede.

"Neće nam biti lako, ali mi imamo neke svoje ciljeve, gledamo sebe, radili smo na svojoj igri, mislim da i dalje napredujemo, a mislim i da još ima prostora. Vjerujem da je ova utakmica prava prilika da pokažemo još bolju igru nego prije," naglasio je iskusni veznjak turopoljskog prvoligaša.

Uz Dvornekovića neće biti niti 'kartoniranog' Muse Muhammeda, dok se ekipa tek treba naviknuti da će neko dulje vrijeme biti bez usluga ozlijeđenog Joeyja Suka.

"Imamo unutarnje rezerve i imamo igrače koji mogu nadomjestiti izostanke. Suk je jako važna karika u sredini terena, u srcu naše momčadi a li trener i stožer su posljednja dva tjedna radili s ostalim igračima da se što bolje proba nadoknaditi njegov učinak. Ne sumnjam da će biti tako, kvalitetu imamo i svi zajedno ćemo im pomoći da to odrade na najbolji mogući način," zaključak je za kraj.

U petak su Varaždin i Slaven Belupo odigrali bez pobjednika 1:1, dok će u subotu još Lokosi ugostiti Hajduk, Osijek igra u Puli, a Dinamo u Šibeniku.

HT PRVA LIGA:
1. Dinamo 25 +41 60
2. Osijek 26 +26 58
3. HNK Gorica 26 +18 48
4. Rijeka 26 0 39
5. Hajduk 24 +1 36
6. Šibenik 26 -10 26
7. Slaven Belupo 26 -10 25
8. Istra 1961 26 -17 24
9. Varaždin 27 -24 23
10. Lokomotiva 26 -25 20

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli