Novosti Sport Događanja

Džoker Šlogar ponovno čovjek odluke: Gorica u finišu šokirala Istru i uzela izuzetno vrijedna tri boda

27.10.2024. / Damir Žbulj

Nije Gorica protiv Istre odigrala svoju najbolju utakmicu, ali je ekipa pod vodstvom Marija Carevića odigrala maksimalno požrtvovno i fokusirano te je na kraju pogotkom Martina Šlogara u samoj završnici stigla do minimalne pobjede i velikog slavlja!

Tijekom dvoboja su gosti bili konkretniji i opasniji, u dva navrata su tresli i okvir gola, ali Gorica je zadržala koncentraciju te je u samom finišu s tih 1:0 stigla do izuzetno vrijedna tri boda.

Junak je i ovog puta bio Martin Šlogar, baš kao i u pobjedi nad Slaven Belupom. Ponovno je u igru ušao s klupe i nije mu trebalo puno vremena da poentira. U čvrstom duelu izborio se za loptu, pokazao je potrebnu čvrstinu i agresivnost, sve ono što je Carević pričao i nakon utakmice u Varaždinu i u najavi okršaja s Puljanima, što mu se na kraju itekako isplatilo. Sjajnim udarcem matirao je odličnog vratara Majkića te je donio radost na lica goričkih navijača...

Puno je Careviću značio povratak kapetana Jurice Pršira u početni sastav, nakon suspenzije zbog kartona, ali je sigurno njegove planove poremetila ozljeda Pajazitija već u sedmoj minuti susreta. Novopečeni albanski reprezentativac je postao važna karika ove Gorice, ali dečko jednostavno nije imao sreće te je prije kraja dvoboja završio na štakama. Nadamo se samo kako ozljeda ipak nije teže prirode i kako će uskoro ponovno biti u akciji.

Carević je ovaj put krenuo s četvorkom u zadnjoj liniji, dva stopera Lešom i Maločom, Mikanovićem i Štiglecom na bokovima, Ndockytom i Majstorovićem, uz Pršira i Pajazitija u vezi te Djuom i Kolarom zaduženima za napad. U ranoj fazi je umjesto Pajazitija ušao Luka Kapulica, koji je također dao značajan doprinos goričkoj igri.

Gorica se probudila tek nakon pola sata igre, prvo je dobro iz daljine pucao Marko Kolar, a nekoliko minuta kasnije je Kolar odlično kombinirao s Ndockytom, ali njegov završni udarac nije bio pravi. Kolar je promašio i najbolju priliku Gorice u prvom dijelu, nakon što mu je Ndockyt ostavio loptu, a ovaj je gađao gornji kut. I nije pogodio. 

Goricu je pomazila sreća u samoj završnici prvog dijela. U nadoknadi je po desnoj strani prošao Kadušić, povratna lopta stigla je idealno do Marešića, ali njegov topovski udarac uzdrmao je gredu, a niti na odbijenoj lopti gosti nisu ostali prisebni.

U nastavku se zahuktalo tek pola sata prije kraja, kad je Ndockyt majstorijom došao do prostora, povukao prema suparničkim vratima, vrhunski podvalio za Djua, ali njegov udarac ide ravno u Majkića, koji odlično reagira i nakon odbijene lopte pa udarac Štigleca šalje u korner.

No, mogla je do prednosti doći i Istra, Beyatta je u 71. minuti zamalo bio neprecizan, a možda i ključan trenutak dogodio se praktički u idućem napadu, kad je Mateo Lisica okomito napao gorička vrata, sjajno se izborio za poziciju na rubu kaznenog prostora, ali je njegov fantastičan udarac isto završio na vratnici. Lopta se kotrljala po gol liniji, ali je Banić ipak sačuvao 'čistu mrežu'.

Utakmica je napokon prelomljena u toj 84. minuti, Šlogar je 15-ak minuta ranije ušao umjesto 'potrošenog' Djua, te se pokazao kao pravi džoker s klupe. Još jednom! U duelu s Gaguom izborio za loptu, ušao je u protivnički kazneni prostor i snažnim udarcem probio Majkića. Gosti su protestirali, tražili prekršaj, ali VAR se nije oglasio i 1:0 ostalo je na semaforu!

Prije početka dvoboja priznanja za vjernost Gorici dobili su Ivan BanićKrešimir Krizmanića. Vratar Gorice za 100 svojih nastupa, a Krešo za čak 150. utakmica u goričkom dresu.

Krizmanić je u igru ušao 20-ak minuta prije kraja umjesto Štigleca, dok je u samoj završnici Carević zatvorio utakmicu sa Steenvoordenom i Pavlovićem.

Ova pobjeda bit će sjajan poticaj i za nogometaše Gorice i za trenera Carevića, koji je svojim dolaskom ipak napravio pomak u igri, jer je ova ekipa 'grizla' cijeli dvoboj. Vidjet ćemo kako će to izgledati u idućem kolu kod probuđenog Osijeka, koji je danas senzacionalno slavio na Maksimiru kod Dinama.

Dvoboj na Opus Areni zakazan je za subotu, 2. studenog, u 17.30 sati. 

 

 

 

Standings provided by Sofascore

(Foto: Luka Batelic/PIXSELL)

Podijeli