Novosti Sport Događanja

Efikasni Dinamo ponovno slavio, pogreške Marine i Kahline 'pokopale' Goricu!

18.10.2019. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice poraženi su od Dinama i u šestom međusobnom prvoligaškom ogledu u posljednje dvije sezone...

Trener gostiju Nenad Bjelica ponovno je 'ispremiješao' početnu postavu svoje momčadi, čuvajući većinu prvotimaca za ogled u utorak u Ligi prvaka kod ukrajinskog Šahtara. No, i takav Dinamo ponovno je bio prejak za Goričane te je na kraju slavio s 4:2.

"Mislim da smo zasluženo pobijedili, bili smo bolja momčad iako je Gorica bila više nego ozbiljan protivnik i imala u početku jednu vrlo izglednu priliku. Da su zabili taj gol možda bi utakmica otišla u drugom pravcu. Međutim uz sve okolnosti koje su se događale zadnja dva tjedna, naknadni dolasci igrača, ozljede, svašta nešto - moram biti zadovoljan pobjedom i kako su se pokazali igrači koji su bili na terenu. U Gorici neće nikome biti lako, nije ni nama bilo lako, ali zasluženo slavimo i okrećemo se Šahtaru," analizirao je strateg Dinama. 

Jakirović s druge strane nije mogao računati na Ljubisavljevića, Steenwoordena, Mathieua i Maslowskog, pokušao je i on prilagoditi taktiku izuzetno kvalitetnom i efikasnom suparniku, međutim, ponovno njegova momčad nije uspjela iznenaditi hrvatskog prvaka.

Fenomenalno su domaći otvorili dvoboj, Suk je imao spektakularnu priliku, ali nije bio koncentriran u završnici. Utakmica je praktički prelomljena sredinom prvog poluvremena kad je Dinamo brzinski stigao do dva pogotka, preko posebno raspoloženog Oršića i Kadziora, koji je iskoristio poklon Marine.

Početkom nastavka gosti su novim sjajnim golom Oršića i povećali prednost, dok je zgoditak Lovrića iz slobodnog udaraca u 55. minuti tek donio lažnu nadu brojnim domaćim navijačima na Gradskom stadionu.

Samo pet minuta kasnije Oršić kažnjava novu pogrešku obrane Gorice i loše ispucavanje Kahline za četvrti pogodak Plavih i konačnu odluku ovog zanimljivog dvoboja.

Suk je 15-ak minuta prije kraja zatresao mrežu Zagorca, ali u finišu dvoboja slavlje gostiju ipak nije došlo u pitanje, čak i kad je stoper Dinama Dino Perić na početku sudačke nadoknade zaradio drugi žuti karton.

Lovrić je iz novog slobodnog udarca uzdrmao gredu, nezgodan pokušaj glavom Ndiayea teškom mukom brani Zagorac i bodovi u konačnici odlaze Dinamu.

"Mislim kako smo do tog prvog njihovog pogotka stvarno igrali dobro. Imali smo zicer na početku utakmice. Živo me zanima kako bi to izgledalo kasnije da smo uspjeli zabiti taj gol. Dinamo je bio brutalno efikasan, zabili su četiri gola iz četiri prva udarca u okvir. Moji igrači su pokazali borbenost i karakter, nisu se predavali do kraja i taj treći naš gol je visio u zraku. Čestitam Dinamo na pobjedi, a mi nastavljamo s radom i gledamo prema naprijed," poručio je nakon poraza trener Jakirović.

Goričani su nakon 12 odigranih utakmica na šestom mjestu s 15 osvojenih bodova, a u idućem kolu čeka ih gostovanje kod Rijeke na Rujevici.

Hrvatski Telekom Prva liga, 12. kolo

HNK Gorica - GNK Dinamo 2:4 (0:2)
Strijelci: 0:1 Oršić (25.), 0:2 Kadzior (27.), 0:3 Oršić (49.), 1:3 Lovrić (55.), 1:4 Oršić (61.), 2:4 Suk (77.)

HNK Gorica: Kahlina - Musa, Ćelić, Jovičić, Čabraja - Babec (od 60. Hamad), Marina (od 60. Zwolinski) - Čanađija, Suk, Lovrić - Ndiaye

GNK Dinamo: Zagorac - Šitum, Dilaver, Perić, Leovac - Moro - Kadzior, Gojak, Ivanušec, Oršić (od 65. Kulenović (od 70. Atiemwen)) - Gavranović (od 87. Gvardiol)

(Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Podijeli