Novosti Sport Događanja

Ema Filković novim zlatom sve bliže nastupu na Europskom prvenstvu: Veseli nas kvaliteta koju imamo!

14.11.2023. / Damir Žbulj

Karate klub Velika Gorica nastavlja s jakim ritmom natjecanja u završnici ove godine, a nove sjajne rezultate ostvarili su njihovi kadeti i juniori na jakom međunarodnom turniru Eurocup Istria 2023, gdje su osvojili sedam medalja, od čega jednu zlatnu, četiri srebrne i dvije brončane!

U Poreču se okupilo više od 600 natjecateljica i natjecatelja iz 72 kluba i sedam država, a ovaj turnir bodovao se i za mjesto u hrvatskoj reprezentaciji za Europsko prvenstvo u veljači iduće godine.

"Naša kadetska i juniorska ekipa je zabilježila odličan nastup i pružila odlične borbe što govori činjenica da smo izborili čak pet finala s devet natjecatelja," javio nam je čelnik i trener Karate kluba Velika Gorica Goran Živković pa istaknuo:

"Najuspješnije je ponovno bila Ema Filković u kategoriji juniorki do 66 kilograma, popevši se na najviše mjesto na pobjedničkom postolju! I skupila je vrijedne bodove u trenutnom izbornom postupku za Europsko prvenstvo!"

Ema je nedavno bila zlatna na Kupu Hrvatske, a sad je ponovila taj veliki uspjeh!

Srebro su osvojili kadeti Ema Jukić u kategoriji do 47 kilograma, Katja Brajica do 61 kilograma i David Lovrinović do 70 kilograma, kao i juniorka Lucija Kirinić do 48 kilograma. Kadeti Nikola Huzjak i Matea Kordić su u Poreču bili brončani. Nastupili su Noel Jeromić i Vito Hulina, ali su nažalost ostali bez medalje.

"Najbolji natjecatelji iz cijele Hrvatske nastupili su na ovom turniru, jer je izbornog karaktera, a nas veseli kvaliteta koju imamo, jer su gotovi svi naši borci u samom vrhu po kvaliteti u svojim kategorijama," posebno je naglasio Živković.

Dio ekipe nastupio je na Zagrebačkoj karate ligi, koja je izvrsno natjecanje za sve one mlađe natjecatelje, koji skupljaju iskustvo i trebaju što veći broj borbi.

"Ukupno je na ligi nastupilo naših 14 natjecatelja i prikazali odlične borbe s ukupnim omjerom u svim borbama od 25 pobjeda i 20 poraza," dodao je Živković.

Dragocjeno iskustvo skupljali su Nika Budinski, Ema Saletović, Nika Mirosavljević, Petar Krešimir Krmpotić, Luka Lukačić, Petar Tibor, Mia Čunčić, Luka Radić, Mihael Medvedec, Luka Jukić, Ita Noršić, Sara Banović, Petar Buhin i Gabriel Kaurić.

U Karate klubu Velika Gorica vesele se novim izazovima će idućeg vikenda u Ljubljani nastupiti na prvenstvu Balkana, gdje će boje Hrvatske braniti osam goričkih natjecateljica i natjecatelja, u kadetskom i juniorskom uzrastu.

Galerija slika

Ema Filković novim zlatom sve bliže nastupu na Europskom prvenstvu: Veseli nas kvaliteta koju imamo! Ema Filković novim zlatom sve bliže nastupu na Europskom prvenstvu: Veseli nas kvaliteta koju imamo! Ema Filković novim zlatom sve bliže nastupu na Europskom prvenstvu: Veseli nas kvaliteta koju imamo! Ema Filković novim zlatom sve bliže nastupu na Europskom prvenstvu: Veseli nas kvaliteta koju imamo! Ema Filković novim zlatom sve bliže nastupu na Europskom prvenstvu: Veseli nas kvaliteta koju imamo!

Podijeli