Novosti Sport Događanja

Ema Filković s Hrvatskom osvojila ekipnu broncu na prvenstvu Balkana: Konkurencija je bila jaka, ali nam je žao što nismo osvojili i pojedinačnu medalju

21.11.2023. / Damir Žbulj

Ljubljana je bila domaćin Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 uzrast, na kojem je nastupilo 1078 predstavnika iz 13 zemalja, a među njima i osam natjecateljica i natjecatelja Karate kluba Velika Gorica!

Oni su kao članovi reprezentacije predstavljali Hrvatsku, a kvalificirali su se na ovo veliko natjecanje sjajnim rezultatima na Kupu Hrvatske i trenutnom 'renkingu' po kategorijama iz izbornog postupka za Europsko prvenstvo."Vratili smo se doma s jednom medaljom, i to broncom Eme Filković, koju je osvojila s juniorskom ženskom ekipom Hrvatske, koju je prije turnira odredio stručni stožer reprezentacije. Cure su počele pobjedama protiv ekipa Bugarske i Srbije, no, ekipa Turske je bila ipak prejaka u polufinalu. U meču za broncu pobjedom protiv Slovenki osvajaju vrijednu juniorsku medalju za Hrvatsku," javio je čelnik i trener Karate kluba Velika Gorica Goran Živković i dodao:

"Osim u ekipnom dijelu natjecanja, svi su nastupili u svojim kategorijama te nam je žao što i u pojedinačnom dijelu nismo osvojili medalju. Konkurencija je bila jaka u prilog čemu govori broj zemalja i broj natjecatelja, no, ovo je jedno jako veliko iskustvo za cijelu našu ekipu!"

Najbliže medalji je bila Katja Braica u kategoriji kadetkinja do 61 kilograma. Osvojila je na kraju peto mjesto te je ostala na korak do postolja. Katja je ostvarila pobjede u četiri meča, ipak, u polufinalu nažalost gubi od predstavnice Turske, a kasnije i od predstavnice BIH u borbi za medalju.

U kategoriji kadeta do 70 kilograma boje kluba i našeg grada branila su dva predstavnika, David Lovrinović i Nikola Huzjak. David nažalost završava svoj nastup u prvom kolu, dok Nikola na startu pobjeđuje dva odlična borca iz Turske i Crne Gore. U trećem kolu je ipak prejak bio predstavnik BIH te predstavnik Kosova u kasnijem repasažu, što je bilo dovoljno za sedmu poziciju na Balkanu.

Ema Jukić je nastupila u konkurenciji kadetkinja do 47 kilograma. Odmah u prvom meču gubi od predstavnice Srbije, koja ulazi u finale. No, Ema u repasažu jednom pobjedom i porazom ne uspijeva doći u borbu za medalju i također osvaja sedmo mjesto.

Osim njih nastupili su još Ema Filković, Matea Kordić, Vito Hulina i Lucija Kirinić, no ostali su bez plasmana.

"Sveukupno gledano možemo reći da smo jako zadovoljni jer je naših osam natjecatelja u vrhu hrvatskog karatea, a sigurni smo da će uskoro napraviti veći iskorak i na međunarodnom planu. Već smo nedavno napomenuli kako imamo visoki ritam natjecanja u studenom i prosincu, tako da nas već idući vikend u Osijeku očekuje novi bodovni turnir za Europsko prvenstvo. Čestitke svima na odličnim borbama u Ljubljani," poručio je Živković!

 

Galerija slika

Ema Filković s Hrvatskom osvojila ekipnu broncu na prvenstvu Balkana: Konkurencija je bila jaka, ali nam je žao što nismo osvojili i pojedinačnu medalju Ema Filković s Hrvatskom osvojila ekipnu broncu na prvenstvu Balkana: Konkurencija je bila jaka, ali nam je žao što nismo osvojili i pojedinačnu medalju

Podijeli