Novosti Sport Događanja

Ema Jukić izborila Svjetsko prvenstvo, Petar Orešković, Franka Jerkin i Nikola Huzjak osvojili medalje na jakom Croatia Openu u Rijeci

09.09.2024. / Damir Žbulj

U riječkoj dvorani Zamet održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske, legendarni Croatia Open. Nastupilo je više od 1400 natjecateljica i natjecatelja iz 27 država i ponovno se na ovom jakom turniru okupilo ono najbolje što karate nudi...

"Turnir je imao veliku važnost zbog toga što je bio zadnji izborni turnir za odlazak za Svjetsko kadetsko, juniorsko i U21 prvenstvo koje se početkom listopada održava u Veneciji," pojasnio je Goran Živković, čelnik i trener Karate kluba Velika Gorica, koji je na Croatia Openu nastupio ukupno s 14 predstavnika u 16 kategorija.

Osvojene su tri medalje, Franka Jerkin je u kategoriji U14 do 49 kilograma zasližila srebro, Nikola Huzjak je među juniorima do 76 kilograma bio brončani, baš kao i Petar Orešković među seniorima do 60 kilograma!

"Ostali naši borci su pružili odlične borbe, no, nažalost nismo došli do medalje. Najbliže su bili Ema Jukić u juniorkama do 48 kilograma, koja je izgubila borbu za broncu, isto kao i Katja Braica u juniorkama do 59 kilograma. Također, Noel Jeromić je u juniorima do 76 kilograma nakon tri pobjede izgubio u svojoj polufinalnoj borbi koju je morao predati zbog ozljede koljena, tako da u meču za broncu nije niti nastupao," dodao je Živković pa posebno istaknuo sjajne vijesti za gorički sport:

"Odlična vijest za sve nas je osiguran plasman naše Eme Jukić na Svjetsko prvenstvo u kategoriji juniorki do 48 kilograma kao najbolje nakon četiri održana bodovna turnira. Ema je i prije ovog zadnjeg natjecanja imala veliku prednost, ali je ipak trebalo odraditi i taj finalni turnir!"

U Rijeci su još nastupili i Mia Čunčić, Luka Lukačić, Nika Mirosavljević, Matea Kordić, Lucija Kirinić i Ema Filković.

"Šansu za plasman na Svjetsko prvenstvo imali su i David Lovrinović u kadetima do 70 kilograma i Vito Hulina u kadetima do 57 kilograma, no, trebalo je barem ući u finale, što nažalost nisu uspjeli. Čestitke svima koji su nastupali, a pogotovo Emi Jukić, koja će svoj grad, klub i zemlju predstavljati na ovom najvećem karate natjecanju na svijetu. Emu očekuju klupske pripreme i završne pripreme s reprezentacijom, nakon čega odlazi put Venecije," naglasio je Živković.

Želimo našoj iznimno talentiranoj Emi Jukić puno sreće i uspjeha na ovom Svjetskom prvenstvu, sigurni smo kako će sjajno pripremiti i na najbolji mogući način braniti boje Hrvatske, ali i svog kluba i Velike Gorice! 

Podijeli