Novosti Sport Događanja

Epic Brozo vodi Hrvatsku prema Svjetskom prvenstvu, Lovrić ponovno dobio 'pretpoziv'

25.10.2021. / Damir Žbulj

Naš 'turopoljski top' Marcelo Brozović bit će jedan od nositelja igre Vatrenih i u posljednje dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru krajem iduće godine.

Izborniku Daliću je Okujac i dalje jedan od ključnih igrača, praktički nezamjenjiv, a sigurni smo kako će Epic Brozo i na gostovanju kod Malte 11. studenog te tri dana kasnije na splitskom Poljudu dati svoj veliki doprinos uspjehu hrvatske reprezentacije.

Trenutno je Rusija na vrhu ljestvice s 19 bodova, dok su Vatreni na drugom mjestu s dva boda manje. Samo pobjednik skupine ide izravno u Katar, dok će drugoplasirana ekipa morati u dodatne kvalifikacije, koje su na rasporedu u ožujku iduće godine.

"Nema razloga za značajne promjene, ovo je ekipa koja je dobro odigrala jesenski dio kvalifikacija i zaslužila je povjerenje svojim igrama, pristupom i zajedništvom," pojasnio je Dalić.

Brozović je za Hrvatsku odigrao 68 utakmica, zabio je sedam golova i upisao isto toliko asistencija, ali je doprinos 28-godišnjeg veznjaka i u defenzivi i u organizaciji naše igre nemjerljiv brojkama.

"Najvažnije je da sve držimo u svojim rukama, da ne ovisimo o drugima. Znamo da nas dvije pobjede vode u Katar, to je naš cilj i dat ćemo sve od sebe da ga ostvarimo. Naš fokus mora biti Malta - to je sada ključna utakmica koju moramo odraditi ozbiljno, koncentrirano i maksimalno angažirano. Tek tada si možemo dopustiti razmišljanje o Rusiji protiv koje ćemo na svojoj strani imati pun Poljud, što će nam biti veliki adut, uz kvalitetu i zajedništvo koje posjedujemo", zaključio je izbornik, prenosi hns-cff.hr.

Vratari za utakmice s Maltom i Rusijom su Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Luton Town) i Ivo Grbić (Lille), pozvani obrambeni igrači su Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Josip Juranović (Celtic), Joško Gvardiol (Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Marin Pongračić (Borussia Dortmund) te Josip Stanišić (Bayern).

U veznoj liniji će, uz Brozovića, biti i kapetan Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (West Ham), Luka Ivanušec (Dinamo) i Kristijan Jakić (Eintracht Frankfurt), dok su pozvani napadači Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Josip Brekalo (Torino), Mislav Oršić (Dinamo) i Marko Livaja (Hajduk).

Naš Velikogoričanin Ante Budimir, koji je bio dio Vatrenih na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, nije na raspolaganju zbog ozljede.

Pretpoziv je dobio Kristijan Lovrić, najbolji strijelac Gorice ove sezone s pet postignutih golova. U istom je statusu bio i u posljednje tri reprezentativne akcije, a jedini nastup u hrvatskom dresu mu je i dalje onaj u ožujku na riječkoj Rujevici protiv Malte. Pričuve su još i Lovre Kalinić (Hajduk), Mile Škorić (Osijek), Filip Uremović (Rubin Kazan), Antonio Mirko Čolak (Malmö) i Nikola Moro (Dinamo Moskva).

 

 

 

Podijeli