Novosti Sport Događanja

Estonski reprezentativac u redovima HNK Gorice

23.10.2017. / Sportska redakcija

Iz redova Gorice ovog je vikenda odjeknuo još jedan senzacionalan transfer. Nakon što je prošlog mjeseca iz Legije stigao Michael Maslowski, u subotu je svoj potpis stavio i reprezentativac Estonije, Henrik Ojamaa. 26-godišnji Ojamaa koji je u Goricu stigao iz škotskog Dundeea potpisao je jednogodišnju vjernost, a pravo nastupa ima već u subotu kada Gorica gostuje u Dugopolju.

Kako su priopćili iz kluba, angažiranjem ovog igrača dobilo se ono što je Gorica tražila u samom vrhu napada, jer Ojamaa igra obje krilne pozicije, a nije mu strana ni ona centralnog napadača. U deset godina seniorske karijere nosio je dresove čak trinaest različitih klubova (Derby County, Motherwell, Legia, Flora Tallinn, Go Ahead Eagles, Sarpsborg, Wacker Innsbruck, RoPS-a, Swindon Town, Fortuna Sittard) od Engleske, preko Norveške i Finske, sve do Poljske i Nizozemske, a za najbolju nacionalnu vrstu Estonije odigrao je 27 utakmica.

Zbog navike da zabijene golove proslavlja imitiranjem pucnjeva iz revolvera, navijači su mu dali nadimak Šerif. Hoće li Šerif biti tako uspješan i u Velikoj Gorici predstoji nam da vidimo.

Podijeli