Novosti Sport Događanja

Eurogolom Luke Sedlačeka Gorica svladala Imotski

02.09.2016. / Nefertum IT
Nogometaši Gorice iz trećeg pokušaja stigli su do prve ovosezonske pobjede. U današnjem susretu Goričani su eurogolom Luke Sedlačeka s minimlanih 1:0 svladali Imotski.

Nije to bila neka pretjerano lijepa utakmica. Sve je do 85. minute „mirisalo“ na podjelu bodova. Imali su domaći nogometaši inicijativu i loptu u svojim nogama, no bez konkretne završnice. Nisu domaći nogometaši odigrali utakmicu za pamćenje, no sreća je ovoga puta bila na njihovoj strani. Tek vrijedno spomena u prvom dijelu su udarci Serdarušića u 15. minuti uz vratnicu, dok je minutu kasnije udarac Španje bio laka zadaća za gostujućeg vratara Gudelja.

imotski velika.jpg

Odolijevala je čvrsta gostujuća obrana napadima Gorice sve do 85. minute kada se ukazao mladi Luka Sedlaček koji je eurogolom s desne strane iz kosa pogodio suprotni kut nemoćnog Gudelja, koji je očekivao centaršut, iako se ranije u 76. minuti istaknuo lijepom obranom Tatareva udarca. 

imotski velika 4.jpg

Tko je sljedeći od domaćih?

A što Velikogoričani misle o odnosu prema domaćim igračima nakon posljednjeg slučaja koji se dogodio pred susret s Dugopoljem i odlaskom Mattea Žugaja, pokazali su današnjim mirnim i dostojanstvenim dolaskom na istočnu tribinu gdje su u 55. minuti izvisili transparent „Tko je sljedeći od domaćih? Žugi uno di noi“, čime su iskazali podršku prema njemu, ali i svima onima kojih su se Plavi saloni odrekli preko noći.

imotski velika 2.jpg

Usporedbe radi, HNK Gorica današnju je utakmicu započela s četiri domaća igrača (Kamenjašević, Jančetić, Žutić i Humeljak), dok su u redovima Imotskog sedmorica igrača iz prve jedanaestorke bila s područja Imotske krajine.

Reakcije na utakmicu

Damir Milinović (HNK Gorica):
„Ovi dečki su zaslužili malo sreće, jer sreća prati hrabre. Zaslužili smo ovu pobjedu jer smo je tražili od prve do posljednje minute, a to nam se na kraju i vratilo“.

Ivica Znaor (NK Imotski): „Zaslužili smo ovaj bod. Primili smo gol, takav kakav je. Protiv Novigrada smo primili gol u zadnjoj minuti, a i sada nekoliko minuta prije kraja. Nadamo se da će nam se negdje vratiti, zaslužili smo to jer smo ovdje odigrali dobru fajtersku utakmicu. Valjda će nas se ta sreća koja nas je sada napustila u sljedećim utakmicama biti na našoj strani“.

imotski velika 3.jpg

2. HNL, 3. kolo
HNK GORICA – NK IMOTSKI 1:0 (0:0)
STRIJELAC:
1:0 Sedlaček (85)
HNK GORICA: Kamenjašević, Babok, Matošević, Jančetić, Španja (od 78. Težak), Žutić, Humeljak (od 53. Sedlaček), Jurjević, Postonjski (od 73. Maloku), Tatar, J. Serdarušić. TRENER: Damir Milinović
NK IMOTSKI: Gudelj, Landeka, Tomičić (od 81. Žužul), K. Puljić, Begić, Šuto, Bošnjak, T. Puljić, A. Serdarušić, Paponja, Mandarić (od 66. Šimić). TRENER: Ivica Znaor   

Podijeli