Novosti Sport Događanja

Fantastičan vikend Nogometne škole HNK Gorica: Juniori dobili Rudeš, kadeti srušili Osijek, pioniri bez poraza i dalje za petama Hajduku

19.09.2023. / Damir Žbulj

Nije samo prva momčad Gorice imala fenomenalan vikend, nakon spektakularne nedjeljne pobjede nad Hajdukom, nego su u svojim prvoligaškim okršajima slavili i juniori i kadeti, dok su pioniri remijem s vršnjacima Osijeka i dalje pri samom vrhu ljestvice...

Juniori su u zanimljivom dvoboju s 4:2 dobili Rudeš, Arona Fall bio je dvostruki strijelac, dok su po jednom precizni bili Đekić i Patrik Đurašić. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, ali je Đurašić u 81. minuti propustio realizirati kazneni udarac.

U prvih 11 pod vodstvom Marka Radanića bili su Martin Šalković, Lovro Cundeković, Ino Vuko, Josip Markov, Niko Tkalčević, Đuro-Giulio Đekić, Luka Šajfer, Arona Fall, Josip Brkić, Luka Kaurin i Luka Dora. Početkom nastavka ušao je Josip Alić, a priliku s klupe dobili su i Mateo Šimić, Vito Ferina, Patrik Đurašić, Bruno Knežević i Matar Sagna.

Juniori Gorice nakon šest kola imaju dvije pobjede, dva premija i dva poraza, a u subotu ih čeka gostovanje u Medulinu kod Istre 1961.

Kadeti su pod vodstvom Ivana Parlova srušili do tada vodeći Osijek, a u 3:1 slavlju dvostruki strijelac bio je kapetan Luka Vrzić, dok je jednom poentirao i Tin Bojadžija.

U početnoj postavi bili su Viktor Puzak, Fran Kasumović, Ivan Perković, Ivano Perković, Franko Jakšić, Petar Topić, Bruno Juroš, Jan Dužaić, Lovro Krmpotić, Luka Vrzić i Filip Bojić. U nastavku su zaigrali i Tin Bojadžija, Husein Sumbuljević, Stipe Orešković i Hrvoje Rušnov.

Nakon šest kola kadeti Gorice su na šestom mjestu s četiri pobjede, dva poraza i 12 osvojenih bodova, koliko ima i Rudeš, a bod manje od Osijeka i Dinama te tri boda minusa za vodećim Hajdukom i Lokomotivom.

Pioniri HNK Gorica na drugom su mjestu ljestvice Prve NL, nakon što su u ovom kolu odigrali bez pobjednika s vršnjacima Osijeka. Završilo je 1:1, a strijelac za momčad pod vodstvom Borisa Trivunova bio je Maro Radujković.

Od prve minute su krenuli Ivan Grahovac, Luka Čolić, Elisandro Kožina, Maro Radujković, Jakov Miholić, Luka Petračija, Zvonimir Ivec, Jan Cindrić, Francis Chinedu Echue, Juraj Frigan i Luka Drčelić. Priliku su u nastavku dobili i Emanuel Hranilović, Ante Miletić, Fabio Čagalj, Josip Ceković i Stjepan Prahir.

Gorica na drugom mjestu ima dva boda manje od Hajduka, a u sljedećem kolu pioniri gostuju kod Dinama!

Momčad 'juniora 2' vodi Igor Čagalj, a u prošlom prvenstvenom kolu pobijedila je Dubravu Tim kabel s 3:1. Strijelci su bili Stjepan Kučiš, Ivano Brkljača i Lovro Dukić.

"Istim rezultatom završio je dvoboj 'kadeta 2' i Dubrave Tim kabel, a golove su zabili Armando Plečko, Krešimir Vidić i Ivan Fran Veltruski. Pioniri 2 Gorice vratili su se s gostovanja kod Hrvatskog dragovoljca s punim plijenom. Goričani su poveli već u drugoj minuti pogotkom Ivana Panižića, a na konačnih 0:2 postavio je Fran Fekeža u 15. minuti," javili su iz Nogometne škole HNK Gorica pa dodali:

"Tri boda protiv Hrvatskog dragovoljca upisali su i naši mlađi pioniri. Naša je momčad okrenula rezultat u drugom poluvremenu. pogodak za izjednačenje postigao je Vito Erent, a za 1:2 pobjedu je zabio Vito Modlic. 'Mlađi pioniri 2' ostvarili su još jednu veliku pobjedu, ovaj put u gostima kod Vrbovca. Nakon 7:0 protiv NK Top u prošlom kolu, dečku su ovog vikenda slavili s 5:0 golovima Grge Cerjaka, Frana Bukovca, Mateja Pušića, Jurja Hranilovića i autogolom Tretinjaka."

Uspješni su bili i oni najmlađi...

"Limači i prstići vratili su se iz Dugog Sela s nova tri boda. Limači su pobijedili golovima Jurice Trupčevića, Ivora Žužića i Davida Drobnjaka, dok su kod prstića strijelci bili Filip Krkan, Mate Perković, Niko Deronjić i dvaput Niko Marošević."

"I naravno, ne smijemo zaboraviti na naše limače 2 pod vodstvom trenera Modlica, koji su osvojili turnir na Jarunu! U finalu, nakon 1:1 u regularnom dijelu, Gorica je boljim izvođenjem penala slavila protiv Sesveta s 5:4! Titulu najboljeg igrača turnira zaslužio je naš Maks Kotrman," pohvalili su se iz Nogometne škole HNK Gorica.

Galerija slika

Fantastičan vikend Nogometne škole HNK Gorica: Juniori dobili Rudeš, kadeti srušili Osijek, pioniri bez poraza i dalje za petama Hajduku

Podijeli