Novosti Sport Događanja

Fantastična partija Mazalina, Gorica se 'izvukla' protiv Sonika za prednost u četvrtfinalu

11.05.2021. / Damir Žbulj

Bez Kreše Ljubičića, Ivana Batura i Marka Bakovića i snažnije momčadi bile bi hendikepirane, no, Gorica je u prvoj utakmici četvrtfinala pokazala kako ima ima veliko srce te se izborila za prvo pobjedu u ovosezonskom doigravanju za naslov prvaka Hrvatske.

Šteta što Bikovi u ključnom dijelu sezone imaju velikih problema s ozljedama, ali se nadamo kako će još jednom uspjeti svladati neugodnu Sonik Puntamiku i kako će barem dogurati do polufinala, gdje svojom kvalitetom i pripadaju. 

Zadrani su u Gradskoj sportskoj dvorani lukavo koristili visinsku prednost pod obručima te su dobar dio utakmice bili u prednosti. Ekipa Josipa Sesara je u prvom dijelu primila čak 50 poena, što je dobar pokazatelj o kakvoj se utakmici radilo.

Gosti su i u posljednjih deset minuta ušli s pet poena viška i sve je na kraju odlučeno u neizvjesnoj završnici.

Malo po malo Goričani su uhvatili priključak, a ubačajem Kapuste na šest i pol minuta prije kraja uspjeli su i povesti. U finišu je neke važne poene ubacio Ozren Pavlović, odgovornost je preuzeo i fantastični Lovro Mazalin, a umorni gosti, koji su gotovo cijelu utakmicu igrali sa šestoricom igrača, ipak nisu imali kvalitetu za završni udarac.

Presudilo je iskustvo i veća želja domaćih košarkaša, koji su na kraju slavili 89:83 (26:28, 22:22, 14:17, 27:16).

Mazalin je briljirao i bio je prvo ime susreta s 25 poena i 14 skokova, od čega čak šest u napadu. Odigrao je gotovo cijelu utakmicu, u izostanku visokih igrača Gorice praktički na centarskoj poziciji, a valorizacija 34 najbolji je pokazatelj kakvu je partiju pružio.

Mate Kalajžić je dodao 14 koševa, a Pavlović i Uljarević ubacili su svaki po 12 poena. Kapusta je imao devet asistencija i isto toliko koševa.

Ante Gospić, bivši igrač Gorice, upisao je 23 poena za Sonik, Palčić jedan manje, a Runjić se zaustavio na 20 koševa.

Bila je ovo izuzetno teška utakmica za Goričane, a drugi dvoboj četvrtfinala u petak u Zadru bit će sigurno još i teži. Međutim, nadamo se kako neće biti potrebno igrati 'majstoricu' u nedjelju u Velikoj Gorici.

 

Podijeli