Novosti Sport Događanja

'Fenjeraš' na Gradskom stadionu: Neki novi igrači su se nametnuli

02.03.2019. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice u subotu od 15 sati na našem Gradskom stadionu igraju dvoboj 23. kola HT Prve lige protiv 'fenjeraša' Rudeša.

Navijači su nova tri boda već unaprijed upisali, no, igrači će na terenu morati potvrditi razliku u kvaliteti i opravdati svoju poziciju na ljestvici.

U dva ranija ovosezonska dvoboja Gorica je zabilježila dvije pobjede, u petom kolu Velikoj Gorici završilo je 2:0, a u 14. kolu u Kranjčevićevoj bilo je 1:0 za ekipu Sergeja Jakirovića, koji je svjestan kako ga ne očekuje lagan posao.

"Svi su mi igrači na dispoziciji, čak i Maloča, koji je prije nekoliko dana zaradio nezgodan udarac. Atmosfera je jako dobra, dečki su odradili jako dobro treninge i pripremnu utakmicu u utorak. Neki su se i nametnuli pa razmišljam o tome kako da posložim sastav. Imam neke ideje...

"Rudeš je bolji nego jesenas, vidi se da je kolega Ivković to dobro posložio. U teškoj su situaciji, ali su 'opasna mina' za sve. Lokomotivi su otkinuli bodove, Osijek se jako mučio s njima i Rijeka je odigrala otvorenu utakmicu s njima. Čak su i vodili," smatra strateg Goričana i posebno ističe: 

"Ako netko misli kako će ovo biti lagana utakmica, taj se jako vara. Moramo biti na maksimumu, ako se želimo dobro prezentirati. Nadamo se kako ćemo napokon pobijediti, pogotovo jer igramo doma. Nije to pritisak na igrače, normalno pričamo o tome, ali mislim da je vrijeme da uzmemo tri boda na svom travnjaku."

Gorica je u prošlom kolu izvukla remi na Poljudu, a prije toga je pred svojim navijačima odigrala neodlučeno s Interom i izgubila kod Slaven Belupa.

"Dosta dobro poznam ekipu Rudeša imaju potentne igrače, samo im treba iskustva igranja u ovoj ligi. Dinamo je iznad svih, a mi svi ostali smo tu negdje. Drago mi je da smo u Splitu odigrali dobro i to nam je putokaz kako treba igrati. Momci su toga svjesni."

Senegalac Cherif Ndiaye se istaknuo dobrim radom u posljednje vrijeme, no, Jakirović i dalje vjeruje Zwolinskom. Poljak mu je i dalje prva napadačka opcija...

"Zwolinski je i dalje za mene 'broj jedan'. Ne zaboravlja se lako ono što je za nas napravio u jesenskom dijelu prvenstva. Cherif mu je konkurencija, može ga rasteretiti, ali može igrati i zajedno s Zwolinskim. Igrali smo tako i na Poljudu zadnjih pola sata. Dobro se snašao, želi igrati, dao je dva gola Dravi i najavio je kandidaturu za sastav."

Njegov sunarodnjak Maslowski je prije nekoliko dana u prijateljskoj utakmici odigrao prve minute nakon sedam mjeseci pauze.

"Zadovoljan sam da se vratio. Treba probiti psihološku barijeru, još se 'boji' duela. Na treningu ga svi paze, što je normalno, no, ja i 'navijam' da netko uđe čvršće u njega. Oporavak je prošao odlično i znam da mu neće biti ništa. Igrao je zato i protiv Drave, a za jedno dva, tri tjedna bit će u konkurenciji za prvi sastav."

U subotu se očekuje lijepo vrijeme i dobra nogometna partija Gorice pa i posjeta i podrška s tribina ne bi smjela izostati.

"Pozivamo sve navijače. Zahvaljujem se i onima koji su došli u Split. Čulo ih se, dečki su im jako zahvalni. Ne možemo svaki tjedan igrati protiv Dinama, Hajduka ili Rijeke. Prva liga se vratila u Goricu, treba u tome uživati i svaki put neka nas dođu bodriti u što većem broju. Pokušat ćemo im se odužiti, dat ćemo sve od sebe, a rezultat kakav bude. Daj Bože da bude pobjeda," zaključio je za kraj. Jakirović. 

Rudeš cijele sezone nije ostvario niti jednu pobjedu, upisao je tek četiri remija i sve osim slavlja Gorice bilo bi senzacionlno iznenađenje, koje bi sigurno barem malo narušilo dobru atmosferu u momčadi građenu mjesecima. 

Rijeka je u petak dobila Istru 1961 s 2:0, u subotu još igraju Lokomotiva i Dinamo, dok će u nedjelju Inter u Zaprešiću dočekati Hajduk, a Slaven Belupo gostuje u Osijeku.

HT Prva liga:
1. Dinamo Zagreb 22 18 3 1 46:11 57
2. Rijeka 23 12 8 3 42:22 44
3. Osijek 22 12 4 6 40:22 40
4. Lokomotiva Zagreb 22 10 6 6 35:20 36
5. HNK Gorica 22 9 5 8 28:27 32
6. Hajduk Split 22 7 10 5 30:26 31
7. Slaven Belupo 22 3 12 7 23:31 21
8. Inter Zaprešić 22 6 3 13 23:48 21
9. Istra 1961 23 4 5 14 21:40 17
10. Rudeš 22 0 4 18 14:55 4

Podijeli