Novosti Sport Događanja

Fenomenalna sezona za PAK Uspon: Pet zlata, tri srebra, dvije bronce i tri državna rekorda u Puli, drugo mjesto u ukupnom poretku Hrvatske paraatletske lige...

22.10.2024. / Damir Žbulj

U Puli je održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske u paraatletici na koje su briljirali članovi i članice našeg goričkog Uspona. Ukupno su osvojili deset medalja, od čega pet zlata, tri srebra i dvije bronce, a postavljena su i tri nova državna rekorda...

Očekivano, naslov prvaka Hrvatske je i ove godine osvojio Velimir Šandor, u klasi F33-51-52-53-54, koji je disk bacio 16,93 metra.

Zlato je oko vrata stavila i Martina Krog u bacanju kugle klase F37-38-46-64 s daljinom 8,83 metra, što je i novi hrvatski rekord u klasi F46.

Najbolji je bio i Mirnes Omerhodžić u bacanju čunja klase F32-51 s 30,35 metara, kao i Nataša Sobočan u bacanju diska klase F34-52-55-56-57 (12.22m) te Miljenko Vučić u bacanju kugle klase F11-12-46 (12.21m).

Martina Krog je bila i srebrna u bacanju diska klase 37-38-46-64, a daljina 21,15 metara je i novi državni rekord u klasi F46.

Srebro je i bacanju kugle klase F33-34-55-56-57 osvojila Nataša Sobočan s 5,90 metara, kao i Stjepan Dereta u bacanju kugle klase F20 (8,30m).

Brončani su bili Dominik Počekal u bacanju kugle klase F53-54-57 (7,92m) i Ani Jelenić u bacanju kugle klase F33-34-55-56-57 (4,75m).

Zapaženi nastup su imali i Renata Celjak, koja je u bacanju kugle klase F33-34-55-56-57 bila četvrta, ali i Milena Vujević u klasi F37-38-46-64, koja je s 4,42 metra postavila i novi državni rekord u klasi F37. Dominik Počekal osvojio je četvrto mjesto u bacanju diska klase F55-57 (30,29m), a Renata Celjak je bila peta u bacanju diska klase F34-52-55-56-57 (10,83m).

Natjecanje u Puli bodovalo se i kao završnica Hrvatske paraatletske lige za ovu 2024. godinu. Nakon šest kola proglašeni su najbolji pojedinci i klubovi, a PAK Uspon je u ukupnom poretku osvojio drugo mjesto!

Miljenko Vučić i Nataša Sobočan osvojili su priznanja za treće mjesto, dok je Mirnes Omerhodžić osvojio drugo mjestou pojedinačnoj konkurenciji među svim natjecateljima!

Među klubovima najbolji je AK Spektar iz Pule, koji je prikupio 281 bod, dok s Usponovci osvojili 243 boda, a treći bio PAK Odisej iz Kutine sa 150 bodova.

"Kad saberemo cijelu sezonu i tome pridodamo nastupe trojice naših članova na Svjetskom prvenstvu, uz srebro Velimira Šandora, kao i nastup dvojice naših predstavnika na Paraolimpijskim igrama u Parizu, uz četvrto mjesto Šandora i šesto mjesto Miljenka Vučića te sve ostale nastupe naših članica i članova i osvojene medalje i postavljene državne rekorde na prvenstvima Hrvatske u dvorani i na otvorenome, ZG Openu i svim kolima Hrvatske paraatletske lige, imali smo fenomenalnu sezonu," istaknula je čelnica Uspona Nataša Sobočan.

Na stadionu SRC Veruda nastupilo je 98 natjecatelja iz 14 hrvatskih klubova, a u ukupnom poretku Paraatletske lige ispred Omerhodžića i Vučića bio je Deni Černi (PAK OTOS), dok su kod djevojaka, ispred Sobočan bile tek Ivana Purkić (PAK Vinkovci) i Željka Brdar (PAK URIHO).

Galerija slika

Fenomenalna sezona za PAK Uspon: Pet zlata, tri srebra, dvije bronce i tri državna rekorda u Puli, drugo mjesto u ukupnom poretku Hrvatske paraatletske lige... Fenomenalna sezona za PAK Uspon: Pet zlata, tri srebra, dvije bronce i tri državna rekorda u Puli, drugo mjesto u ukupnom poretku Hrvatske paraatletske lige... Fenomenalna sezona za PAK Uspon: Pet zlata, tri srebra, dvije bronce i tri državna rekorda u Puli, drugo mjesto u ukupnom poretku Hrvatske paraatletske lige... Fenomenalna sezona za PAK Uspon: Pet zlata, tri srebra, dvije bronce i tri državna rekorda u Puli, drugo mjesto u ukupnom poretku Hrvatske paraatletske lige... Fenomenalna sezona za PAK Uspon: Pet zlata, tri srebra, dvije bronce i tri državna rekorda u Puli, drugo mjesto u ukupnom poretku Hrvatske paraatletske lige... Fenomenalna sezona za PAK Uspon: Pet zlata, tri srebra, dvije bronce i tri državna rekorda u Puli, drugo mjesto u ukupnom poretku Hrvatske paraatletske lige... Fenomenalna sezona za PAK Uspon: Pet zlata, tri srebra, dvije bronce i tri državna rekorda u Puli, drugo mjesto u ukupnom poretku Hrvatske paraatletske lige... Fenomenalna sezona za PAK Uspon: Pet zlata, tri srebra, dvije bronce i tri državna rekorda u Puli, drugo mjesto u ukupnom poretku Hrvatske paraatletske lige... Fenomenalna sezona za PAK Uspon: Pet zlata, tri srebra, dvije bronce i tri državna rekorda u Puli, drugo mjesto u ukupnom poretku Hrvatske paraatletske lige... Fenomenalna sezona za PAK Uspon: Pet zlata, tri srebra, dvije bronce i tri državna rekorda u Puli, drugo mjesto u ukupnom poretku Hrvatske paraatletske lige... Fenomenalna sezona za PAK Uspon: Pet zlata, tri srebra, dvije bronce i tri državna rekorda u Puli, drugo mjesto u ukupnom poretku Hrvatske paraatletske lige... Fenomenalna sezona za PAK Uspon: Pet zlata, tri srebra, dvije bronce i tri državna rekorda u Puli, drugo mjesto u ukupnom poretku Hrvatske paraatletske lige... Fenomenalna sezona za PAK Uspon: Pet zlata, tri srebra, dvije bronce i tri državna rekorda u Puli, drugo mjesto u ukupnom poretku Hrvatske paraatletske lige... Fenomenalna sezona za PAK Uspon: Pet zlata, tri srebra, dvije bronce i tri državna rekorda u Puli, drugo mjesto u ukupnom poretku Hrvatske paraatletske lige... Fenomenalna sezona za PAK Uspon: Pet zlata, tri srebra, dvije bronce i tri državna rekorda u Puli, drugo mjesto u ukupnom poretku Hrvatske paraatletske lige... Fenomenalna sezona za PAK Uspon: Pet zlata, tri srebra, dvije bronce i tri državna rekorda u Puli, drugo mjesto u ukupnom poretku Hrvatske paraatletske lige... Fenomenalna sezona za PAK Uspon: Pet zlata, tri srebra, dvije bronce i tri državna rekorda u Puli, drugo mjesto u ukupnom poretku Hrvatske paraatletske lige... Fenomenalna sezona za PAK Uspon: Pet zlata, tri srebra, dvije bronce i tri državna rekorda u Puli, drugo mjesto u ukupnom poretku Hrvatske paraatletske lige...

Podijeli