Novosti Sport Događanja

Fešta Bune u Novom Čiču, 'petarda' Posavca u Leknenom, gostujuća pobjeda Turopolja, remi Mladosti u Obrezini, Kupa i Vatrogasac teško stradali...

02.09.2024. / Damir Žbulj

Krenulo je i natjecanje u Jedinstvenoj 1. Županijskoj nogometnoj ligi, a najzadovoljniji mogu biti u Turopolju, Posavcu i Buni, koji su upisali pobjede na otvaranju sezone.

Buna je s 2:0 slavila u Novom Čiču kod Dinama, a obra pogotka su pala u završnih 20-ak minuta dvoboja. Nikola Šebek je probio domaću obranu u 72. minuti, dok je konačni rezultat postavio Justin Ndedi Ngangue, na ulasku u sudačku nadoknadu.

Za Dinamo Hidrel igrali su Ivan Šimić, Ivan Smilović, Ivan Belenović, Dinko Škrtić, Luka Đoić Balabanić, Nikola Beljan, Hrvoje Štivić, Bruno PRavdić, Filip Žarina, Hrvoje Babić, Marko Kadoić te Niko Groznica, Filip Đuksi i Ante Cavrić, koji su ušli s klupe. Za Bunu su krenuli Luka Kovač, Joel Irvin Yetna, Jurica Čumpek, Mario Kožul, Robert Zlodi, Matko Đurašin, Danny Škojc, Robert Huđber, Josip Rovišan, Justin Ndedi Ngangue i Nikola Šebek, dok su u nastavku ušli Antonio Mrkonjić, Stjepan Kalisar, Josip Muža i Patrik Matošević.

Posavec je u Leknenom odigrao odličnu utakmicu te je s 5:1 nadigrao NK Pribić. Juraj Rikard Curić i Noa Prosenjak su pogađali u prvom, a Petar Milatović, Josip Rajić i Ivan Vranek u drugom dijelu. Počasni gol za goste postigao je Radić, pola sata prije kraja, kad je sve već bilo odlučeno. U prvih 11 Posavca bili su Mario Zagorac, Noa Prosenjak, Matija Breščaković, Petar Milatović, Dejan Joveš, Ante Brtan, Dino Kralj, Juraj Rikard Curić, Domagoj Desput, Andrija Škrtić i Ian Krtinić, dok su ušli s klupe i strijelci Rajić i Vranek te Alen Breščaković, Filip Musolli i Marko Ćevid.

Odličan start imalo je i Turopolje, na gostovanju kod Jamnice u Pisarovini, a iako je završilo s uvjerljivih 0:3, nije to bilo baš tako lagano kako rezultat sugerira. Turopolje je bilo u prednosti od 19. minute, kad je kazneni udarac realizirao Patrik Jurić, no, domaća mreža je nakon toga mirovala do same završnice. Jamnica je u 78. minuti ostala bez isključenog Marija Miokovića, koji je zaradio drugu javnu opomenu, a desetak minuta kasnije je Ivan Jambrešić zabio gol koji je prelomio ovaj dvoboj. Adrian Perić je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, iz još jednog penala, postavio konačni rezultat.

Za Turopolje su igrali Nikolas Culović, Dominik Tačković, Mislav Ceković, Patrik Jurić, Matej Karlović, Robert Zorić, Ivan Jambrešić, Mario Kos, Željko Josić, Marin Ivanković, Tomislav Lučić te Mile Anđelić, Adrian Perić, Luka Zdunić i Luka Kapović, koji su ušli s klupe.

Mladost iz Obrezine je na svom terenu odigrala 2:2 s Pušćom, nakon što je u prvom dijelu gubila 0:2, golovima Stjepana Stanišaka. No, prvo je nekih pola sata prije kraja Domagoj Šuk smanjio zaostatak, dok je u 80. minuti Alan Pejak osigurao bod domaćina. Za Mladost su igrali Tin Kerkez, Gabriel Ćurić, Matej Caganić, Šimun Matić, Duje Tomašević, Ante Tomašević, Fran Kunić, Noa Šalković, Noa Memić, Domagoj Šuk, kapetan Adis Smajić te svi rezervni igrači, strijelac Alan Pejak, Tomislav Lacković, Bruno Bekavac, Marko Kovač, David Babić, Filip Jurić i Matija Turković. Pušća je završne minute odigrala bez isključenog Teklića, ali je sačuvala bod.

Dva teška poraza, bez postignutog gola, upisali su Kupa iz Pokupskog kod Rakovca i Vatrogasac iz Kobilića kod Jelačića u Banovu.

Obje utakmice završile su 5:0 slavljem domaćih...

Za Kupu su igrali kapetan Dubravko Kušević, Mihael Vranešić, Ivan Šestak, Ivica Petković, Marko Jelekovac, Gabrijel Zlodi, Marijan Petković, Igor Đuran, Leonardo Brajković, David Pirša, Davor Belečić te Valentin Jankeš, koji je umjesto Mihaela Vranešića ušao u 36. minute, pa Ivan Muža, Petar Šestak, Ivan Belečić i Leon Lukinić i Dario Vranešić.

Dres Vatrogasca u Banovu nosili su Andro Matić, Josip Šošić, Mato Barišić, Petar Krasnić, Ivan Kontić, Ivan Matanović, Matija Šimek, Luka Kirinić, Marko Haraminčić, Tvrtko Hrženjak, Mijo Jandriš te Mateo Mikulčić, Dominik Kalisar i Leon Badrić, koji su ušli s klupe.

Drugo kolo na rasporedu je već u srijedu, Buna dočekuje obrezinsku Mladost, Turopolje igra doma protiv Lonje, u Pokupskog kod Kupe stiže Jamnica, a kod Posavca u Lekneno dolazi Rakovec. Doma igra i Vatrogasac iz Kobilića, protiv Dinama iz Jakovlja, dok će Dinamo Hidrel gostovati u Tučeniku kod Graničara, a svi susreti su zakazani za 17.30 sati.


JEDINSTVENA 1. ŽNL
1 NK Ban Jelačić (B) 1 1 0 0 5 0 +5 3
2 NK Rakovec 1 1 0 0 5 0 +5 3
3 NK Posavec 1 1 0 0 5 1 +4 3
4 NK Turopolje 1 1 0 0 3 0 +3 3
5 NK Buna 1 1 0 0 2 0 +2 3
6 NK Dinamo Jakovlje 1 1 0 0 2 0 +2 3
7 NK Graničar Tučenik 1 0 1 0 2 2 0 1
8 NK Lonja 1 0 1 0 2 2 0 1
9 NK Mladost Obrezina 1 0 1 0 2 2 0 1
10 NK Pušća 1 0 1 0 2 2 0 1
11 NK Dinamo Hidrel 1 0 0 1 0 2 -2 0
12 NK Milka Trnina 1 0 0 1 0 2 -2 0
13 NK Jamnica 1 0 0 1 0 3 -3 0
14 NK Pribić 1 0 0 1 1 5 -4 0
15 NK Kupa (P) 1 0 0 1 0 5 -5 0
16 NK Vatrogasac (K) 1 0 0 1 0 5 -5 0

 

(Foto: NK Mladost Obrezina)

Podijeli