Novosti Sport Događanja

Fešta na povratku nogometa u Veliku Mlaku: Toni Rendulić zabio dva komada u sigurnoj domaćoj pobjedi!

08.09.2024. / Damir Žbulj

Trebalo je čekati 19 dugih godina da se u Veliku Mlaku vrati niželigaški seniorski nogomet! U proteklih nekoliko godina u NK Velika Mlaka 1947 radili su dobar posao s mlađim dobnim kategorijama te su se prije početka ove sezone odlučili za dodatni iskorak, nastup u 2. ŽNL Istok sa seniorskom momčadi, koja je većinom sastavljena od domaćih dečki iz Mlake i Velikog Polja.

Krenuli su iz najnižeg ranga, ali ako je sudeći prema prvom dvoboju protiv NK Brcko, za budućnost se ne treba brinuti i mogli bi momci iz Velike Mlake ekspresno napredovati te se priključiti našim klubovima u Jedinstvenoj 1. Županijskoj nogometnoj ligi, gdje se trenutno nalaze Dinamo-Hidrel iz Novog Čiča, NK Turopolje, Posavec, Kupa iz Pokupskog, Mladost Obrezina, Buna i Vatrogasac iz Kobilića.

U Velikoj Mlaki su jedva dočekali ovaj dvoboj na startu nove sezone i gosti iz Brckovljana nisu imali šanse...

Suparnike je načeo Toni Rendulić već u devetoj minuti, a s tim minimalnim vodstvom otišlo se i na predah. Iskusni 35-godišnji Rendulić se proslavio i na startu nastavka, kad je povećao prednost, a utakmicu je u potpunosti prelomio pogodak Nikole Deglina u 65. minuti ovog dvoboja.

Na konačnih 4:0 je desetak minuta prije kraja postavio 21-godišnji Kristian Rončević, koji je u igru ušao s klupe.

U početnoj postavi trenera Đuračića bili su vratar Vladimir Bedeković te Filip Cundeković, Lovro Lučić, Teo Beg, kapetan Leo Đuđić, Nikola Deglin, Leon Beg, Drilon Maloku, dvostruki strijelac Rendulić, Karlo Cerovski i Niko Milanović. Maloku je zbog ozljede već u ranoj fazi utakmice svoje mjesto prepustio Ivanu Vlašiću, a priliku su dobili svi rezervni igrači, Perica Perković, Franco Filip Holik, Natalis Mujkić, Kristian Rončević, Gabriel Ljubej i Ivan Mikulčić.

Okupilo se na ŠRC Jure Mihalj - Đuro više od 300 gledatelja i mogla bi se ove sezone u Velikoj Mlaki pisati jedna lijepa nogometna niželigaška priča.

Samo neka se tako nastavi i dalje!

Novi okršaj je zakazan već za srijedu, kad Velika Mlaka 1947 gostuje kod Ostrne, koja je u prvom kolu odigrala 0:0 na gostovanju u Obedišću kod Mladosti. U subotu je još Croatia iz Nove Kapele odigrala 1:1 sa Slobodom Gradec, dok će još Gaj igrati s Donjom Zelinom, a Zvekovac dočekuje NK Farkaš iz Farkaševca.

Podijeli