Novosti Sport Događanja

Filip Božić i Korina Kovačević najbolji sportaši među županijskim školarcima

07.12.2016. / Nefertum IT
Županijski školski-sportski savez uručio je nagrade i priznanja najboljim učenicima sportašima i školskim sportskim društvima za rezultate postignute u prošloj nastavnoj godini, te učiteljima tjelesne i zdravstvene kulture za doprinos školskom sportu na svečanosti održanoj u Dubravi. I dok su među osnovnoškolcima nagrade za najboljeg sportaša i sportašicu otišle u ruke Buge Eme Štefanac (OŠ Bogumila Tonija, Samobor), Janka Načkara (OŠ Rude), Eme Vukadin (OŠ Bogumil Toni) i Mihaela Trčka (OŠ Rude), među srednjoškolcima primat su ponijeli učenici velikogoričke Gimnazije. 

ZUP SPORTAS VELIKA.jpg

Najboljim sportašem proglašen je tako Filip Božić koji je prošle školske godine sudjelovao na državnom natjecanju u atletici, a za školu je na županijskom natjecanju sudjelovao i u krosu te rukometu. Priznanje najbolje sportašice u kategoriji srednjoškolki primila je uz goričku gimnazijalku Korinu Kovačević i Lucija Krzanirić (SŠ Ivana Šveara, Ivanić-Grad).

Uz najbolje školske ekipe priznanja su uručena i učiteljima tjelesne i zdravstvene kulture. Među nagrađenima su se tako našli Stevan Pribić iz Osnovne škole Eugen Kumičić kojem je pripalo priznanje za životno djelo, dok je profesor Gordan Polan, koji je najzaslužniji za razvoj sporta u velikogoričkoj gimnaziji nagrađen prizanjem za doprinos ugledu struke.

ZUP SPORTAS VELIKA 1.jpg

Podijeli