Novosti Sport Događanja

[FOTO] Ema Filković, Antonija Jozepović, Edita Zvonarić, Tena Pereković i Leonardo Kovačić prvi sportski stipendisti: Nemojte se nikada umoriti!

27.03.2024. / Damir Žbulj

Ema Filković iz Karate kluba Velika Gorica, Antonija Jozepović iz Odbojkaškog kluba Velika Gorica, Edita Zvonarić iz Judo kluba Pinky, Leonardo Kovačić iz Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991 i Tena Pereković iz Judo kluba Kokica prvi su korisnici stipendija za mlade i nadarene sportašice i sportaše, koje dodjeljuje Zajednica sportskih udruga Velike Gorice.

"Zahvaljujem se i Zajednici sportskih udruga i Gradu Velikoj Gorici za ovu stipendiju! Jako puno će mi značiti, kao i svim ostalim stipendistima i vjerujem kako ću u budućnosti imati još bolje uspjehe. Puno hvala i nadamo se novim dobrim rezultatima," poručila je Ema Filković iz Karate kluba Velika Gorica, hrabra na borilištu, ali i hrabra u poruci svim okupljenima u prostorijama ZSUGVG. Bili su tamo, uz ostale dobitnike stipendija, njihove roditelje i predstavnike klubova i gradonačelnik Krešimir Ačkar, njegov zamjenik Neven Karas pa Lana Krunić Lukinić, pročelnica Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti te predsjednik Zajednice sportskih udruga Goran Kovačić i tajnik Darko Blažinčić.

"Zahvaljujem se u ime svih roditelja sportaša što nam je grad omogućio ove stipendije. Ovo je veliki vjetar u leđa za našu dječicu i Velika Gorica je pokazala kako je prijatelj djece i da stvarno potiče mlade i perspektivne sportašice i sportaše. Bit će im ovo poticaj za dalje, da se još više trude, uz svoje trenere koji su svakodnevno s njima," nadovezala se mama Pereković.

"Drago mi je da možemo po prvi puta dodijeliti ovakve stipendije mladim sportašima našeg grada. Ovu ideju smo imali već duže vrijeme, ali sada s povećanjem sredstava, zahvaljujući Gradu, donijeli smo odluku o ovim stipendijama. Odredili smo pet stipendista, radi se o mladim i perspektivnim sportašicama i sportašima, radi se o uzornim učenicima. Naša Zajednica ukupno broji preko sedam tisuća sportašica i sportaša, a možemo biti ponosni da je više od pet tisuća onih do 18 godina! To je impozantan broj, imamo gotovo 300 trenera i iz dana u dan rastemo, kako se iz dana u dan razvija naš Grad, tako se razvija i naša sportska zajednica," istaknuo je Kovačić pa dodao: "Obuhvaćamo trenutno 23 sporta, bit će ih još i više i djeca u našem gradu stvarno imaju veliku mogućnost izbora za bavljenje sportom. Zahvaljujem i gradonačelniku Ačkaru, zamjeniku Karasu, pročelnici Lani Krunić Lukinić i svim suradnicima koji su omogućili da dodijelimo ove stipendije. Vjerujemo kako će ovo ući u redovni program za svaku godinu i da će iduće godine broj stipendista biti i povećan."

Odluku o stipendijama je donio Izvršni odbor ZSUGVG, prema sportskom i socijalnom kriteriju, a gradonačelnik nije skrivao zadovoljstvo: "Ovo je jedan iskorak u Velikoj Gorici, jer smo konačno krenuli u taj proces stipendiranja mladih i perspektivnih sportašica i sportaša u našem gradu. Vjerujem da ćemo to nastaviti i iduće godine, barem u duplo većem broju i da će u narednim godinama to postati standard, da što više odličnih sportaša uspijemo nagraditi i da im olakšamo put. Svi vi koji se bavite sportom znate koliko je to težak put, koliko je tu muke i odricanja, ali i žrtve roditelja da bi došli do rezultata, da bi postali najbolji. To je kao u školi, dobar je dobar, ali odličan je odličan. I samo onaj tko je uspio zna što sve stoji iza toga, kolika je to žrtva, a pogotovo u vašoj dobi, uz sve obaveze koje imate, školske, obiteljske, prijateljske. Posebna zahvala ide i vašim roditeljima, a mogu samo reći kako ćemo i dalje poticati ulaganja u sport. Nelson Mandela je rekao da ništa u svijetu ne veže ljude tako kao sport. Cijeli svijet danas ima probleme s ovisnostima, i nisu to samo droga, alkohol, kocka, nego su tu prisutne i neke nove ovisnosti. Ali, ulaganja u sport i ulaganja u mlade je najbolja prevencija!"

I Tena i Edita i Antonija i Ema i Leonardo su se istaknuli sjajnim rezultatima, ali raduje kako u Velikoj Gorici ima još jako puno mladih i talentiranih sportašica i sportaša.

"Već dugo razgovaramo o potrebi za novom dvoranom, svjesni smo i te problematike, povećali smo sredstva Zajednici sportskih udruga Velike Gorice, osnovali smo i nove saveze, poput rekreativnog i školskog sportskog saveza. Jedinstveni smo u Hrvatskoj po tome što smo na sebe preuzeli sve režije i troškove svih klubova, liječničke preglede i napravili smo sve da broj sportaša bude još veći od tih sedam tisuća..."

"Ulaganje u amaterski sport mi je od početka mandata bio prioritet! Iznimno sam ponosan na naše klubove koji igraju prvu ligu, koji postižu sjajne rezultate, ali prvenstveno treba podržati sportove koji nisu toliko popularni kao nogomet, oni su puno važniji i mogu obećati kako ćemo u narednom razdoblju i vama dati puno veći značaj i puno veću podršku. Nemojte se nikada umoriti, nemojte nikada odustati od sporta i budite ponosni na rezultate koje postižete. Siguran sam kako nas još bolji uspjesi tek očekuju i da ćemo iduće godine imati još više stipendista. Hvala svima koji brinu za naše mlade, hvala roditeljima koji podržavaju svoju djecu i jedino tako možemo stvarati ljepšu Veliku Goricu! Od srca vam svima čestitam," zaključio je Ačkar.

Zajednica sportskih udruga Velike Gorice održala je i svoju redovnu godišnju Skupštinu, na kojoj se okupilo čak 49 predstavnika, od 54 člana. Ove godine u sustav financiranja ušao je i Nogometni klub Velika Mlaka 1947.

Jednoglasno je usvojeno Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2023. godinu a nazočni su upoznati i s novim programom Zajednice u 2024. godini.

Istaknuto je kako je za 2024.godinu Grad u svome proračunu za Zajednicu osigurao 1.624.500,00 eura, što je u odnosu na lani povećanje za 10 posto. Ukupno je rad sportskih udruga predviđeno 1.548.000,00 eura ili više od 95 posto. Revizorsko izvješće za prošlu godinu te nadzor sportske inspekcije, koji je proveden u prosincu 2023. godine, nisu pronašli nikakve nepravilnosti u radu ZSUGVG.

"Ljudi su rekli da je to odraz nekih novih vjetrova u Zajednici. Pokušat ćemo pokrenuti neke nove stvari, nove aktivnosti. lani smo bili domaćini i Europskom tjednu sporta i Hrvatskom olimpijskom danu, a ove godine to planiramo i proširiti. Vidimo da je to sve bilo jako dobro prihvaćeno. Pored toga svega i redovnog financiranja popratili smo i 37 dodatnih programa, što je svakako izuzetno velika brojka," poručio nam je između ostalog tajnik Darko Blažinčić.

"Nakon onih potresnih i 'kovid' godina napokon smo ove godine povećali sredstva za Zajednicu. Iako su sredstva za sport prošlih godina bila na istoj razini, u Gradu smo itekako imali sluha za potrebe sporta, jer na godišnjoj razini za sport se izdvaja i više od 3,5 milijuna eura. Ovo je tek prvi korak, jer mi ćemo kao Grad i dalje nastojati podizati ta sredstva. Ono što mogu sada najaviti je skorašnji početak radova na 'balon' dvorani u neposrednoj blizini Gradske sportske dvorane, a svoje mjesto sportaši će pronaći i u novoj dvorani, koja će se izgraditi i uz školu u Kurilovcu," pojasnio je na kraju Neven Karas, zamjenik gradonačelnika. 

Galerija slika

[FOTO] Ema Filković, Antonija Jozepović, Edita Zvonarić, Tena Pereković i Leonardo Kovačić prvi sportski stipendisti: Nemojte se nikada umoriti! [FOTO] Ema Filković, Antonija Jozepović, Edita Zvonarić, Tena Pereković i Leonardo Kovačić prvi sportski stipendisti: Nemojte se nikada umoriti! [FOTO] Ema Filković, Antonija Jozepović, Edita Zvonarić, Tena Pereković i Leonardo Kovačić prvi sportski stipendisti: Nemojte se nikada umoriti! [FOTO] Ema Filković, Antonija Jozepović, Edita Zvonarić, Tena Pereković i Leonardo Kovačić prvi sportski stipendisti: Nemojte se nikada umoriti! [FOTO] Ema Filković, Antonija Jozepović, Edita Zvonarić, Tena Pereković i Leonardo Kovačić prvi sportski stipendisti: Nemojte se nikada umoriti! [FOTO] Ema Filković, Antonija Jozepović, Edita Zvonarić, Tena Pereković i Leonardo Kovačić prvi sportski stipendisti: Nemojte se nikada umoriti! [FOTO] Ema Filković, Antonija Jozepović, Edita Zvonarić, Tena Pereković i Leonardo Kovačić prvi sportski stipendisti: Nemojte se nikada umoriti! [FOTO] Ema Filković, Antonija Jozepović, Edita Zvonarić, Tena Pereković i Leonardo Kovačić prvi sportski stipendisti: Nemojte se nikada umoriti! [FOTO] Ema Filković, Antonija Jozepović, Edita Zvonarić, Tena Pereković i Leonardo Kovačić prvi sportski stipendisti: Nemojte se nikada umoriti! [FOTO] Ema Filković, Antonija Jozepović, Edita Zvonarić, Tena Pereković i Leonardo Kovačić prvi sportski stipendisti: Nemojte se nikada umoriti! [FOTO] Ema Filković, Antonija Jozepović, Edita Zvonarić, Tena Pereković i Leonardo Kovačić prvi sportski stipendisti: Nemojte se nikada umoriti! [FOTO] Ema Filković, Antonija Jozepović, Edita Zvonarić, Tena Pereković i Leonardo Kovačić prvi sportski stipendisti: Nemojte se nikada umoriti! [FOTO] Ema Filković, Antonija Jozepović, Edita Zvonarić, Tena Pereković i Leonardo Kovačić prvi sportski stipendisti: Nemojte se nikada umoriti! [FOTO] Ema Filković, Antonija Jozepović, Edita Zvonarić, Tena Pereković i Leonardo Kovačić prvi sportski stipendisti: Nemojte se nikada umoriti! [FOTO] Ema Filković, Antonija Jozepović, Edita Zvonarić, Tena Pereković i Leonardo Kovačić prvi sportski stipendisti: Nemojte se nikada umoriti!

Podijeli