Novosti Sport Događanja

Gorica 'tri puta morala pobjeđivati' Alkar: Imamo još puno posla ispred nas

26.09.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice nastavili su s pobjedama na otvaranju nove sezone HT Premijer lige. Nakon što su uspješni bili u Šibeniku, Bikovi su i na domaćem terenu bili bolji od sinjskog Alkara.

Bila je to utakmica u kojoj je Sesarova momčad u trećoj dionici imala veliku prednost, ali su se gosti uspjeli vratiti na samo minimalan zaostatak.

Ipak, kvaliteta je do kraja dvoboja došla do izražaja i Gorica je zasluženo stigla do uvjerljivog slavlja, rezultatom 90:73 (19:18, 23:15, 17:20, 31:20).

"Bez obzira na rezultat, bila je teška i zahtjevna utakmica protiv mlade momčadi Alkara koji su napravili veliki posao. Mi smo tri puta morali raditi razliku nakon povratka Alkara i pobjeđivati utakmicu. Imamo puno posla ispred nas, treba uvijek poštivati dogovoreno, novi igrači se moraju što prije prilagoditi sustavu kako bi nam bilo lakše, jer smo kratko vrijeme skupa, ali s vremenom će to biti sve bolje. U drugom poluvremenu se dogodio kratki pad koncentracije zbog raznih rotacija, poremetio se ritam, ali držali smo utakmicu u svojim rukama. Već se okrećemo novoj utakmici u utorak u Alpe Adria Cupu,'' rekao je nakon susreta trener Sesar.

Predvodio je Marko Baković s 23 poena i devet skokova, a odlično se predstavio i Konjević, koji je ubacio 16 koševa. Dvoznamenkasti su bili još i Cinac s 12 te Majić i Kapusta s deset poena. Kapetan Gorice dodao je i devet asistencija te je bio pravi razigravač svoje momčadi.

U redovima Sinjana najefikasniji je bio Gizdavčić s 15 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Gorica već u utora u Gradskoj sportskoj dvorani igra novu utakmicu, no, bit će to dvoboj Alpe Adria Cupa protiv slovačke ekipe Spisski Rytieri. 

 

Galerija slika

[FOTO] Gorica 'tri puta morala pobjeđivati' Alkar: Imamo još puno posla ispred nas [FOTO] Gorica 'tri puta morala pobjeđivati' Alkar: Imamo još puno posla ispred nas [FOTO] Gorica 'tri puta morala pobjeđivati' Alkar: Imamo još puno posla ispred nas [FOTO] Gorica 'tri puta morala pobjeđivati' Alkar: Imamo još puno posla ispred nas [FOTO] Gorica 'tri puta morala pobjeđivati' Alkar: Imamo još puno posla ispred nas [FOTO] Gorica 'tri puta morala pobjeđivati' Alkar: Imamo još puno posla ispred nas [FOTO] Gorica 'tri puta morala pobjeđivati' Alkar: Imamo još puno posla ispred nas [FOTO] Gorica 'tri puta morala pobjeđivati' Alkar: Imamo još puno posla ispred nas [FOTO] Gorica 'tri puta morala pobjeđivati' Alkar: Imamo još puno posla ispred nas

Podijeli