Novosti Sport Događanja

[FOTO] Sesar poveo košarkaše u nove izazove: Visoko smo digli letvicu, borit ćemo se i raditi i dalje najbolje što možemo!

11.08.2021. / Damir Žbulj

I košarkaši Gorice krenuli su s pripremama za novu sezonu! Ostanak trenera Josipa Sesara bit će možda i najveće 'pojačanje', no, bez obzira na odlaske kapetana Ivana Majcunića, Mazalina, Ljubičića i Pavlovića, velikogorički Bikovi ponovno će imati poprilično konkurentnu momčad za nove sjajne rezultate.

Prošlu sezonu Goričani su zaključili u polufinalu doigravanja za prvaka Hrvatske. Desetkovani ozljedama namučili su Zadar, koji je na kraju i uzeo trofej...

Sigurno smo kako će Sesar ponovno posložiti momčad na pravi način i kako će Gorica ponovno uzimati bodove i Zadru i Ciboni i Splitu te kako će na kraju u playoffu imati što za pokazati.

Baš kao i u Kupu Kreše Ćosića...

Na pripremama su se pojavila i neka nova lica, Dino Cinac, Ivan Tvrtko Majić i Tomislav Cvitković za sada su 'novaci', no do kraja tjedna očekuje se još dva pojačanja.

"Kako se bližio početak priprema, onda čovjek postane nestrpljiv. Prvo pomisliš 'zar već', ali onda već postaneš nestrpljiv da to što prije krene. Ulazimo polako u ritam, kompletiramo kadar, razgovaramo još s jednim ili dva igrača i nadam se kako bismo do kraja ovog tjedna mogli napraviti dogovor i kompletirati momčad za iduću sezonu..."

"Majić je imao sjajnu sezonu u Dubravi, na poziciji 'trojke', jedan jako dobar šuter, ima dobre radne navike. Nadam se kako ću dobiti od njega to što i očekujem. Cvitković je igrač koji pokriva pozicije 'četiri' i 'pet', ima dobar šut s vanjskih pozicija, fizički je jako moćan i mislim da će nam puno pomoći, ali mislim i kako ćemo mi njemu pomoći da podigne svoju igru na neku višu razinu. Cinac je jedan iskusan košarkaš koji može igrati na pozicijama od trojke do petice, dobar u preuzimanjima, jako dobar šuter i mislim da s njim nećemo osjetiti izostanak Mazalina," pojasnio nam je u razgovoru za VG Danas trener Gorice Josip Sesar.

"Naglasio bih da će igračima koji su ostali, od Bakovića, Uljarevića i Kalajžića, biti puno lakše, jer sada znaju što se od njih traži. Imamo i Savića, koji može igrati na pozicijama 'tri' i 'četiri', koji će sigurno u novoj sezoni, u mojim planovima, imati puno bolji status. Mašić i Kapusta su stožerni igrači dogi niz godina i od njih znamo što možemo očekivati i dobiti..."

"Pozicije 'dva' i tri' nam trebaju i sad ćemo vidjeti hoćemo li popuniti obje pozicije ili ćemo dovesti igrača koji može igrati i jedno i drugo pa dovesti još jednu 'peticu'. Razgovaramo s pet, šest potencijalnih igrača i nadam se da ćemo do kraja tjedna to i zaključiti," dodao je strateg Bikova.

Na treninzima su i dosadašnji juniori - Miloloža, Sokol i Ivanetić.

"Dogovaramo i neke pripremne utakmice, ali prva dva tjedna ćemo poraditi na fizičkoj spremi. Iako, sa svima sam bio u kontaktu preko ljeta, svi su radili i trenirali, ali nije to isto, raditi sam ili s momčadi. Trebamo prvo vidjeti u kakvom su svi stanju, a to ćemo u suradnji s profesorom Filipijem, koji nam vodi taj kondicijski dio priprema. Uvijek na početku kondicijskom treneru dajem prioritet u tim vježbama, a ja se pokušavam uklopiti u njegov ritam rada i metodiku.."

"Rad s loptom je najvažniji, ali i fizička sprema, te se nadam kako ćemo proći sezonu bez ozljeda. Stvarno su nas prošle sezone, pogotovo pred kraj, pogodile. Nadam se i da će se smiriti situacija i s koronavirusom i da ćemo imati jedan dobar kontinuitet."

Predsjednik Duško Radović uvijek zrači optimizmom i zdravom sportskom ambicijom.

"Radit ćemo najbolje što možemo, u onim okvirima koji su dogovoreni. Ono što je najbitnije, ne smije se ugroziti financijska stabilnost kluba. To je dogovor između mene, predsjednika Radovića i direktora Prgometa. Moramo u tim financijskim okvirima složiti najbolju moguću momčad, zasad smo na dobrom putu. Bit će dosta i novih igrača u odnosu na prošlu sezonu i normalno daće trebati vremena da se uigraju. Normalno da to neće uvijek teći glatko i da možda ponekad naša igra i neće biti 'lijepa za oko', ali to je sve uvjetovano tim gabaritima u kojima se želimo zadržati i moramo na to biti spremni, Na kraju sezone ćemo podvući crtu pa ćemo vidjeti jesmo li zadovoljni ili ne," posebno je naglasio Sesar pa dodao:

"Prošle sezone smo stvarno visoko digli ljestvicu, igrali smo polufinale prvenstva Hrvatske, imali smo dobru seriju, desetkovani ozljedama, bez tri, četiri igrača. Izgubili smo 2:1 i možda će to biti teško ponoviti. Ali, opet ćemo se boriti i raditi najbolje što možemo."

"Sada svi očekuju da budemo stalno među TOP 4, ali uz četiri, pet novih igrača u ekipi, uz neke koji će dobivati više minuta, vidjet ćemo gdje će nas to dovesti. Ne pokušavam raditi neki alibi, radit ćemo najbolje što možemo i o svemu ćemo suditi na kraju sezone."

Gorica će i iduće sezone igrati neko međunarodno natjecanje. Samo se još ne zna točno koje.

"Prijavili smo se za igranje ABA 2 lige, ali ugovor još nije potpisan. Sigurno ćemo igrati dva natjecanja, pokušava i HKS organizirati neko natjecanje na temeljima Alpe Adria lige, koja se prije igrala. Ono što mogu reći, za te mlade igrače koji su došli, većina njih je stigla zato jer ćemo igrati dva natjecanja. jednostavno smo im dužni, kao klub, osigurati to. Hoće li to biti ABA 2 liga ili nešto drugo, no, moramo to što skorije riješiti..."

"Moraju se fokusirati i na rad i na odmor i moraju dovesti svoje tijelo na neku željenu razinu. Sve su to momci koji teže profesionalizmu, koji paze na sve. Normalno da je sada pred njima teško razdoblje s dva treninga dnevno, ali oni su pametni i sve shvaćaju. Netko malo lakše, a netko malo teže to podnese, ali moj cilj i zadatak je da ih dovedem spremne na prvu utakmicu sezone," zaključio je Sesar!

Galerija slika

[FOTO] Sesar poveo košarkaše u nove izazove: Visoko smo digli letvicu, borit ćemo se i raditi i dalje najbolje što možemo! [FOTO] Sesar poveo košarkaše u nove izazove: Visoko smo digli letvicu, borit ćemo se i raditi i dalje najbolje što možemo! [FOTO] Sesar poveo košarkaše u nove izazove: Visoko smo digli letvicu, borit ćemo se i raditi i dalje najbolje što možemo! [FOTO] Sesar poveo košarkaše u nove izazove: Visoko smo digli letvicu, borit ćemo se i raditi i dalje najbolje što možemo! [FOTO] Sesar poveo košarkaše u nove izazove: Visoko smo digli letvicu, borit ćemo se i raditi i dalje najbolje što možemo! [FOTO] Sesar poveo košarkaše u nove izazove: Visoko smo digli letvicu, borit ćemo se i raditi i dalje najbolje što možemo! [FOTO] Sesar poveo košarkaše u nove izazove: Visoko smo digli letvicu, borit ćemo se i raditi i dalje najbolje što možemo! [FOTO] Sesar poveo košarkaše u nove izazove: Visoko smo digli letvicu, borit ćemo se i raditi i dalje najbolje što možemo! [FOTO] Sesar poveo košarkaše u nove izazove: Visoko smo digli letvicu, borit ćemo se i raditi i dalje najbolje što možemo! [FOTO] Sesar poveo košarkaše u nove izazove: Visoko smo digli letvicu, borit ćemo se i raditi i dalje najbolje što možemo! [FOTO] Sesar poveo košarkaše u nove izazove: Visoko smo digli letvicu, borit ćemo se i raditi i dalje najbolje što možemo! [FOTO] Sesar poveo košarkaše u nove izazove: Visoko smo digli letvicu, borit ćemo se i raditi i dalje najbolje što možemo! [FOTO] Sesar poveo košarkaše u nove izazove: Visoko smo digli letvicu, borit ćemo se i raditi i dalje najbolje što možemo! [FOTO] Sesar poveo košarkaše u nove izazove: Visoko smo digli letvicu, borit ćemo se i raditi i dalje najbolje što možemo! [FOTO] Sesar poveo košarkaše u nove izazove: Visoko smo digli letvicu, borit ćemo se i raditi i dalje najbolje što možemo! [FOTO] Sesar poveo košarkaše u nove izazove: Visoko smo digli letvicu, borit ćemo se i raditi i dalje najbolje što možemo! [FOTO] Sesar poveo košarkaše u nove izazove: Visoko smo digli letvicu, borit ćemo se i raditi i dalje najbolje što možemo! [FOTO] Sesar poveo košarkaše u nove izazove: Visoko smo digli letvicu, borit ćemo se i raditi i dalje najbolje što možemo! [FOTO] Sesar poveo košarkaše u nove izazove: Visoko smo digli letvicu, borit ćemo se i raditi i dalje najbolje što možemo! [FOTO] Sesar poveo košarkaše u nove izazove: Visoko smo digli letvicu, borit ćemo se i raditi i dalje najbolje što možemo! [FOTO] Sesar poveo košarkaše u nove izazove: Visoko smo digli letvicu, borit ćemo se i raditi i dalje najbolje što možemo!

Podijeli