Novosti Sport Događanja

Futsal je stigao u Goricu: Upoznajte Tauruse na Betoncu u Cvjetnom

19.09.2020. / Damir Žbulj

Velika Gorica jedna od rijetkih gradova u Hrvatskoj koja ima uspješne prvoligaše u sva tri najistaknutija momčadska sporta, nogometnu, košarci i rukometu.

U ovo sportsko društvo pokušat će se u bliskoj budućnosti priključiti i Futsal Gorica, novoosnovani klub pod vodstvom nogometne legende turopoljskog kraja Igora Mostarlića.

Popularni Mosta je imao osebujnu karijeru, osvajao je trofeje, ikona je HNL-a, ali nosi titulu i najboljeg strijelca u povijesti 'Kutije šibica', koju je u dva navrata i osvojio. U Gorici je okupio zanimljivo futsalsko društvo, koje jednog dana cilja pohod na naslov prvaka Hrvatske.

Prvi korak je nastup u 2. HMNL - Zapad, a uskoro počinje i premijerna sezona.

Velikogorički španeri već imaju svoj nadimak, bit će to crveno-crni Taursi, turopoljski bikovi.

Cilj im je u našem gradu razviti i školu futsala, kako bi se i najmlađi Velikogoričani upoznali s ljepotom i atraktivnošću ovog sporta.

ŠESTIĆ, BARTOLUCI, CERAJ, DUVNJAK, ČIRJAK...

U ekipi koja već u ovoj sezoni izboriti prvoligaško društvo već su respektabilna imena. Ivan Šulentić bivši je igrača Futsal Dinama, talentirani Antonijo Papac je s mladom hrvatskom reprezentacijom lani osvojio europsko srebro, Dario Šestić je već futsalska legenda, tri puta je bio prvak Hrvatske s Nacionalom, dva puta je osvajao Kup, bivši je kapetan mlade reprezentacije, karijeru je gradio u Italiji i Rumunjskoj, a ima neprocjenjivo znanje koje će moći prenijeti mlađim igračima.

Matija Ceraj ima iskustvo igranja u SAD-u, Columbia College je uspješno predvodio tri godine do titula prvaka, Pavo Ježić i Andrija Budimir bit će čuvari mreže, kapetan je Dino Bartoluci, važna karika Uspinjače, Alumnusa, Nacionala, Osijek Kelmea u proteklim sezonama. Tu su još i Darko Duvnjak, Mateo Čekol, Bruno Devčić i Josip Gorup, a predvodi ih Tino Čirjak, 27-godišnji Zagrepčanin, koji će biti i trener i igrač. Nastupao je za MNK Uspinjaču, Alumnus i Nacional, može se pohvaliti s naslovom prvaka Hrvatske i tri trofeja u Kupu. Trenersku karijeru počeo je u akademiji Gimka, a s njihovim kadetima i juniorima postizao je zapažene rezultate.

GORICA FUTSAL DAY

S pripremama su momci Futsal Gorice krenuli krajem kolovoza, a ove subote će se na legendarnom Betoncu u Cvjetnom naselju predstaviti Velikogoričanima i Velikogoričankama.

Održat će se Gorica Futsal Day, program počinje u 16 sati, a svi zainteresirani imat će priliku upoznati rad kluba, škole futsala, ali i seniorsku ekipu, koja će od 19 sati odigrati revijalnu utakmicu.

Svoju prvu provjeru imat će i klupski podmladak, u goste stiže MNK Fotex Junajted, od 17 sati igra se utakmica mladih desetogodišnjih nada, a od 18 sati na Betonac izlaze juniori Futsal Gorice.

"Pružite našim najmlađima podršku svojim dolaskom! Očekuje vas zabavni program, bogata ponuda klope i cuge," poručili su vam organizatori ovog druženja.

Taursi su prije nekoliko dana odigrali i pripremni dvoboj protiv prvoligaša MNK Uspinjača-Gimka, završilo je bez pobjednika 4:4, a za crveno-crne dvostruki strijelac bio je kapetan Bartoluci, a precizni su bili i Šestić i Duvnjak.

Drugoligaška sezona počinje idućeg vikenda, domaćom utakmicom protiv Petrinjčice. Borbu za ulazak u 1. HMNL Futsal Gorica će voditi i protiv MNK Jesenje, Lošinja, Novog Marofa, Otočca, MNK Rab, Siska, Bjelovara, Pule i Verude.

Prema pokazanim ambicijama i okupljenom kvalitetnom i potentnom momčadi, borba za sam vrh sigurno neće izostati, a korak po korak, jednog dana mogli bismo Futsal Goricu gledati i u doigravanju za naslov prvaka Hrvatske!

Podijeli