Novosti Sport Događanja

Giovanni Cernogoraz pobjednik Kupa

30.08.2016. / Nefertum IT
Strelište Grm u Lukavcu ili za strijelce popularni Old Traford zbog okruženja u kojem se nalazi ugostio je za vikend finale Kupa Hrvatske u streljaštvu, disciplina trap. Upravo se ova disciplina zbog rezultata koje naši strijelci postižu posljednjih godina, može nazvati i hrvatskom, jer u odnosu na druge zemlje koje ulažu daleko veće iznose u ovaj sport, naši strijelci usprkos skromnijim financijama postižu daleko bolje rezultate.

Najbolji pokazatelj su posljednja dva olimpijska turnira, na kojima su na tronu bili Hrvati; Giovanni Cernogoraz u Londonu, te nedavno Josip Glasnović u Rio de Janeiru. Upravo zbog tih rezultata, ali promocije ovog sporta njih dvojica su iz ruku domaćina natjecanja, legende turopoljskog streljaštva Željka Vađića primili prigodne plakete.

Nikad jača konkurencija

Finalna utakmica Kupa zasigurno je bila jedna od najjačih u nekoliko posljednih godina. Okupiti na jednom mjestu dva olimpijska pobjednika, zlatnog s posljednje akcije reprezentacije Kristijana Kancelara, ali i potencijalne reprezentativce Antona Glasnovića, Marka Germina i Sašu Sedmaka dokaz je kako Hrvatska uz kvalitetu ima i kvantitetu. Upravo zbog toga prognozirati šestoricu koja će ući u finale bilo je nezahvalno i nepredvidljivo.

2 dan velika.jpg

Tijekom dvodnevnog natjecanja u idealnim vremenskim uvjetima postignuti su odlični rezultati, a kao najbolji u pet serija pokazali su se Gordovac Marko Germin za kojega nam je Davor Gmižić u više navrata rekao kako je on taj te Anton Glasnović koji su osnovni meč završili sa 122 pogodka.

Uz njih dvojicu preostala četiri mjesta u finalu popunili su Saša Sedmak (Gord), Josip Glasnović (GAJ), Giovanni Cernogoraz (Gusar) i Tihomir Marjančić (Podravina) koji su u dodatnih 15 meta na jedan metak tražili ulaznicu za meč za zlatno ili brončano odličje.

2 dan velika 1.jpg

U tom nadmetanju najsupješniji su bili Marko Germin i Giovanni Cernogoraz koji su imali po 13 pogodaka što im je donijelo borbu za zlatno odličje, dok su o bronci odlučivali Anton Glasnović i Tihomir Marjančić. Nažalost, Germin dobru preciznost nije zadržao do kraja, te se morao zadovoljiti srebrom, dok je Giovanni Cernogoraz kojem je ovo bio prvi nastup nakon Rija postao pobjednik Kupa nasljedivši na tom mjestu Antona Glasnovića koji je bio treći.

2 dan velika 2.jpg

Gord najbolji u ekipnoj konkurenciji

Finale Kupa okupilo je 24 strijelca, 6 juniora te 5 pet žena. U juniorskoj konkurenciji najbolji je bio Josip Kalisar (Gord), dok je kod žena najbolja bila Osječanka Ana Baban. Završno natjecanje bila je prilika da se proglase i ekipni pobjednici. Tu dvojbe nije bilo, na prethodna četiri kola (Osijek, Zadar, Novigrad, Luže) strijelci Gorda pomeli su konkurenciju, a svoju nadmoć su pokazali i u Lukavcu budući da su dvojica njihovih strijelaca ušla u finale. Strijelci Turopolja bili su drugi, dok je Gaj bio treći.

2 dan velika 3.jpg

Do kraja službene sezone ostalo je još državno natjecanje u Novigradu koje će se održati drugog vikenda u rujnu čime će i službeno završiti duga i naporna, ali i izrazito uspješna streljačka sezona u kojoj su hrvatski, ali i turopoljski strijelci ponovno pokazali da su najbolji.

2 dan velika 4 .jpg

2 dan velika 5.jpg 

2 dan velika 6.jpg

2 dan velika 7.jpg

REZULTATI
SENIORI:
1. Giovanni Cernogoraz (Gusar), 2. Marko Germin (Gord), 3. Anton Glasnović (GAJ), 4. Tihomir Marjnačić (Podravina), 5. Saša Sedmak (Gord), 6. Josip Glasnović (GAJ)
ŽENE: 1. Ana Baban (Osijek 1784), 2. Nataly Banko (Gusar), 3. Sara Marija Gmižić (Gord), 4. Una Sedmak (Gord), 5. Katarina Jakšić (Turopolje)
JUNIORI: 1. Josip Kalisar (Gord), 2. Ivan Karabalić (Turopolje), 3. Ivan Bastalec (Turopolje)
EKIPNO: 1. SD Gord, 2. SK Turopolje, 3. SK GAJ

Podijeli