Novosti Sport Događanja

Golijada na Udarniku: Kurilovec pregazio Vinogradar za plasman među 16 najboljih u Kupu

30.09.2020. / Damir Žbulj

Bila je to utakmica koja se morala dobiti. Povijesna, kako se često to zna u sportskom žargonu istaknuti. Ali, zaista je bila takva...

U goste je Kurilovcu na Udarnik stigao bivši trećeligaški veliki rival Vinogradar, koji nakon iznenadne smrti 'gazde' Ivana Rubinića i rasipanja respektabilne momčadi plovi sredinom ljestvice Jedinstvene županijske nogometne lige.

Ekipa Perice Vidaka bila je prema prikazanim ovosezonskim partijama veliki favorit, a što je i najvažnije, tu je ulogu opravdala na travnjaku te je s velikih i zasluženih 6:0 izborila osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa!

Plasman među 16 najboljih ekipa ovog prestižnog nacionalnog natjecanja u kojem na kraju pobjednik podigne 'Rabuzinovo sunbce' zaista je jedan od najvećih klupskih uspjeha, još od davne 1948. godine, kad je rođen NK Udarnik!

Rezultat je to koji će krasiti sve povijesne knjige nogometa u turopoljskom kraju, no, ovo sasvim sigurno nije vrhunac ove momčadi, bez obzira na to što će plasman u četvrtfinale s druge strane travnjaka vjerojatno Osijek. Moćni Bijelo-plavi, koji su pod vodstvom Nenada Bjelice prije nekoliko dana nadigrali Goricu.

U Kupu su se događala i veća čuda...

Kurilovec je otpor Vinogradara slomio već nakon uvodnih pola sata i pitanje pobjednika riješio već u prvom poluvremenu.

Luka Sedlaček je s brzinska dva pogotka usmjerio dvoboj, a pridodao se i Ladislav Roginić, koji je mrežu protivnika pogodio u 33. minuti.

Filip Hodak je bio smireni realizator kaznenog udaraca, dok je pet minuta prije predaha Braje sam pospremio loptu iza svojih leđa.

Početkom nastavka na teren su ušli Antonio Ćosić i Karlo Althaller, koji je u 53. minuti postavio konačni rezultat.

Kurilovec je nakon toga malo 'spustio nogu s gasa', što je i razumljivo kad se zna u kojem su ubitačnom ritmu utakmica u posljednje vrijeme.

Slavit će se večeras na Udarniku, ali predaha i odmora neće biti previše, jer već u subotu od 15.45 sati u goste stiže Vrapče. Kurilovčani na vrhu trećeligaške ljestvice imaju dva boda prednosti ispred Jaruna i tri više od Trnja i Ponikvi i sasvim je jasno kako Vidak i njegova družina žele da tako i ostane.

Nadamo se kako će se Kurilovcu u osmini finala priključiti i HNK Gorica, koja prvu u subotu na Gradskom stadionu u prvenstvu čeka Hajduk, a iduće srijede od 15 sati ide na Kup okršaj kod drugoligaša u Sesvete.

 

NK KURILOVEC: Jan Paolo Debijađi, Noa Kovačić, Josip Marinić, Mate Tominac (Antonio Ćosić 46'), Luka Sedlaček (Karlo Althaller 46'), Filip Hodak, Juraj Spudić, Petar Lucijan Čurek (Roko Krpan 59'), Mislav Čunčić (Ivan Rajić 23'), Marko Muhar (Antonio Bakula 59'), Ladislav Roginić. Klupa: Nikola Beljan, Hrvoje Bevanda, Marin Matoš, Vlatko Martinović. Trener: Perica Vidak. 

 

(Foto: NK Kurilovec)

 

Podijeli