Novosti Sport Događanja

Golubickas se vratio treninzima, Mudrinski i Babec najavili borbu do kraja sezone

07.07.2020. / Damir Žbulj

Nakon razočaravajućeg rezultata u Puli, koji su pokvarili pobjednički niz protiv Rijeke i Hajduka, trener Dambrauskas i nogometaši Gorice nastavili su s pripremama za idući izazov, domaći dvoboj s Varaždinom u petak od 20 sati na Gradskom stadionu.

Treninzima se priključio i mladi Litavac Paulius Golubickas, koji je u prvim minutama prve utakmice nastavka sezone u Koprivnici zaradio neugodnu ozljedu lica i čeljusti, ali je već nakon mjesec dana ponovno u akciji. Vratio se u Veliku Goricu, no, ove sezone, u posljednja tri kola, sasvim izgledno neće nastupati.

Goričani su u Puli propustili napraviti dodatni pritisak na petu poziciju, da su uspjeli pobijediti, za što su imali i više nego dobru priliku, došli bi Hajduku na pet bodova zaostatka i u zadnje tri utakmice još uvijek bi imali realne izglede da se uključe u borbu za Europu.

Ovako, matematička šansa još uvijek postoji, ali bez obzira na katastrofalno stanje u Hajduku, teško da će Splićani ispustiti sedam bodova prednosti. Bez obzira na to što u iduće dvije utakmice igraju kod Dinama i doma bez navijača protiv Rijeke, u posljednjem kolu gostuju kod otpisanog Intera u Zaprešiću...

"Svakako trebamo žaliti za bodovima. Bila je teška utakmica, ali u drugom poluvremenu brzo smo došli do preokreta i vodstva i kad se činilo da imamo sve u svojim rukama nismo mogli realizirati još tu jednu šansu, da odemo na dva razlike i da prelomimo i pobijedimo utakmicu," prisjetio se utakmice protiv Istre Ognjen Mudrinski, koji je ušao u igru na poluvremenu i brzinski upisao asistenciju za izjednačenje i pogodak za vodstvo Gorice, u samo pet minuta.

"Napadač sam, to mi je posao. Treba zabijati golove i pokušati pomoći ekipi na taj način. Trudim se stvarno na svakom treningu, na svakoj utakmici da iskoristim svoju šansu, žao mi je što u nekim utakmicama možda nisam pružio više. Nakon Intera sam imao ozljedu, koja me je malo poremetila, udaljila s terena desetak dana. Imamo još tri utakmice do kraja i pokušat ćemo odigrati kao protiv Dinama, Rijeke ili Hajduka. Borit ćemo se svaku utakmicu da dođemo do pobjede," dodao je srpski napadač Gorice.

PRILIKA ZA KRIZMANIĆA I ŠROLERA?

Nadamo se kako će u završnici sezone još malo više prilike dobiti i neke mlade nade Gorice, poput Kreše Krizmanića i Martina Šrolera...

"Očekivali smo tri boda u Puli i nisam baš zadovoljan. Pripremali smo se cijeli tjedan za to. Nakon što smo primili drugi pogodak pali smo sa snagom i sačuvali smo ipak taj bod. Motiva u preostala tri kola ne smije faliti. Svaki trening i utakmicu idemo maksimalno i nadam se kako ćemo u narednim susretima pokazati naš karakter i da ćemo pobjeđivati," nadovezao se Hrvoje Babec.

Protiv Varaždina Dambrauskas neće imati na raspolaganju Kristijana Lovrića, zbog žutih kartona, ulaznice za petak su u pretprodaji po 30 i 40 kuna, na dan utakmice po 50 i 60 kuna, a godišnje ulaznice vrijede i nije ih potrebno mijenjati za one jednokratne.

U preostalim susretima 34. kola HT Prve lige u subotu još Inter u Zaprešiću dočekuje Rijeku (18.55 sati), a Prelecova Istra 1961 gostuje u Osijeku (21.05 sati), dok u nedjelju Lokomotiva svoj lov na drugu poziciju i plasman u kvalifikacije Lige prvaka nastavlja u Koprivnici, a najveći derbi hrvatskog nogometa na Maksimiru igraju Dinamo i Hajduk (21.05 sati).

HT Prva liga:
1. Dinamo 33 +41 76
2. Lokomotiva 33 +18 60
3. Osijek 33 +18 59
4. Rijeka 33 +12 55
5. Hajduk 33 +16 54
6. HNK Gorica 33 -3 47
7. Slaven Belupo 33 -19 34
8. Varaždin 33 -21 30
9. Istra 1961 33 -28 24
10. Inter-Zaprešić 33 -34 17

 

 

Podijeli