Novosti Sport Događanja

Gorica bez Jovičića, Krizmanića i Steenvoordena dočekuje Rijeku: Želimo odigrati kao na Rujevici, ali da rezultat bude drugačiji

26.09.2021. / Damir Žbulj

Posljedica gostovanja u Osijeku nije bio sam šokantni poraz u završnici, nego i činjenica da su žute kartone zaradili i Krešimir Krizmanić i Aleksandar Jovičić, koji će tako zbog suspenzije morati propustiti gostovanje Rijeke na Gradskom stadionu. Kad se tome pridoda i ozlijeđeni Steenvoorden sasvim je jasno kako je trener Krunoslav Rendulić na velikim mukama prije dolaska izuzetno opasnih Riječana, koji i ove sezone imaju najveće ambicije...

"Situacija nije bajna, jer imamo trojicu bitnih igrača koji su 'kartonirani'. To su stoperi Jovičić i Krizmanić te Kalik. Steenvoorden sigurno neće igrati jer je ozlijeđen. Deficitarni smo u obrani i nešto ćemo morati složiti. Najbliži je da će Babec odigrati stopera. Dobro je što se Doka oporavio..."

"Imamo probleme, ali ćemo to nekako riješiti, no nadam se kako ćemo pružiti dobru igru i pobijediti," najavio je strateg Goričana, koji se još jednom osvrnuo na prošlu utakmicu i završetak 'prvog kruga' nove sezone:

"U Osijeku smo izgubili iz tri prekida. Posebno je bolan bio taj gol u 94. minuti, takve stvari uzdrmaju momčad, ali momci su se oporavili!"

"Optimistični smo i čekamo početak okršaja s Rijekom."

U prvoj utakmici na Rujevici turopoljski prvoligaš je odigrao dobru utakmicu, ali je ostao bez bodova. Rendulić se nada kako će ovaj put biti drugačije.

"Rijeka osim kvalitete ima i širinu. Imaju 20-ak podjednakih igrača i tako je treneru lakše raditi. Imamo i mi kvalitetu, igramo doma i naša ideja je ići po sva tri boda."

"Imaju jako kvalitetnog trenera, on spada u sam hrvatski vrh. UZ sav respekt, idemo odigrati najbolje što možemo i pokušati uzeti bodove."

Gorica je trenutno na petom mjestu s 13 osvojenih bodova. Upisane su pobjede nad Istrom, Šibenikom, Slaven Belupom i Lokomotivom, porazi od Rijeke, Hajduka, Dinama i Osijeka te razočaravajući remi s Hrvatskim dragovoljcem.

"Ovu prvu četvrtinu prvenstva imamo negativan skor protiv klubova 'velike četvorke'. Dojma sam da smo trebali uzeti puno više. Nadam se kako ćemo sada pružiti igru kao na Rujevici, ali da će rezultat biti bolji."

Vratar Ivan Banić bio je najbolji pojedinac Gorice u prošlom kolu u Gradskom vrtu, ali i tijekom cijele sezone. Nada se i on pozitivnom ishodu protiv Riječana ove nedjelje od 17 sati.

"Ostaje žal za utakmica protiv Dinama, Hajduka, Rijeke i Osijeka, ali i onaj remi s Dragovoljcem. Ovo ostalo smo odradili na zadovoljavajućoj razini. U novi ciklus trebamo krenuti pobjednički i da taj moment okrenemo na našu stranu."

"Nema mjesta i vremena za nekakvo žaljenje. Normalno da si nakon utakmice ljut, ali evo pred nama je nova utakmica, igramo doma i to je to," naglasio je Banić pa najavio novi izazov:

"Napravili smo analizu, imaju puno igrača koji su opasni, imaju napadačkog arsenala, ali vjerujem kako ćemo mi uzeti bodove."

"Ovo je prilika momcima iz drugog plana da se dokažu. Svi oni naporno treniraju i kad dobiju priliku da budu pravi. Ne sumnjam da će tako biti i protiv Rijeke."

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Zapad od 15 sati (A1, B1 – 60 kn; A2, B2 – 50 kn; A3, B3 – 40 kn), a ulazak na stadion moguć je jedino uz valjanu EU digitalnu COVID potvrdu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli