Novosti Sport Događanja

Gorica dobila prvoligašku licencu

23.05.2017. / Sportska redakcija

HNK Gorica koja u prvom stupnju licenciranja nije dobila licencu za nastup u 1. HNL, nakon žalbe danas je dobila potvrdan odgovor kako ispunjava sve uvjete za nastup u prvoligaškom društvu. Osim Gorice, licencu su također dobili i prvak 2. HNL Rudeš i Solin, te pretposljednja momčad Prve lige, Cibalije, dok RNK Split nije dobio ni prvoligašku, ni drugoligašku licencu.

Takvim raspletom situacije, uz malo iznenađenje da je prvoligašku licencu dobio i Solin, Gorica u nedjeljnom susretu upravo protiv Solina mora ostati neporažena kako bi ušla u prvoligaške kvalifikacije protiv Cibalije koje su na rasporedu 4. i 7. lipnja.

-Nakon što u prvom krugu zbog tehničkog nedostatka nismo dobili licencu, bili smo uvjereni kako ćemo je dobiti u ponovljenom postupku zbog čega smo se nakon što je Rudeš postao prvakom okrenuli kvalifikacijskim utakmicama. Zanimljivost kvalifikacija je ta da drugoligaš nikada nije dobio prvoligaša, no mi ćemo napraviti sve kako bi ušli u povijest kao prvi kojima je to pošlo za rukom- rekao nam je predsjednik HNK Gorice, Nenad Črnko.

Ako HNK Gorica sljedeće sezone zaigra u prvoligaškom društvu kako nam je rekao predsjednik većinu utakmica Gorica bi kao domaćim igrala u dnevnim termina što bi se ostvarilo postavljanjem dodatnih 2 000 sjedalica i brojača za gledatelje koji su naručeni, dok bi u slučaju noćnih utakmica Gorica kao rezervni stadion koristila Maksimir ili stadion zaprešićkog Intera.

Podijeli